Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte túto úžasnú Anjelskú tortu! Je neuveriteľne jemná a krémová a zaručene očarí celú rodinu.
Tento recept na Veľkonočnú Anjelskú tortu je jednoduchý na sledovanie a zvládne ho aj začínajúci cukrár. S trochou snahy si môžete vychutnať tento lahodný dezert v pohodlí domova.
Veľkonočná Anjelská torta
Ingrediencie
Cesto:
- 200 gramov hladkej múky
- 100 gramov hnedého cukru
- 2 vajcia
- 3 lyžice medu
- 50 gramov masla
- 1 balíček vanilky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Krém:
- 950 ml mlieka
- 160 gramov cukru
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 2 lyžice masla
Poleva:
- 240 ml kondenzovaného mlieka (min. 7,5 %)
- 50 gramov hnedého cukru
- 2 lyžice masla
Príprava a pečenie:
- Príprava cesta: Vo vodnom kúpeli zahrejte všetky ingrediencie na cesto. Miešajte, až kým cesto nebude hladké a nadýchané. Potom pridajte preosiatu hladkú múku a znova miešajte.
- Na papier na pečenie posypte múku a pridajte 2-3 lyžice cesta a rozložte ho asi na priemer 26cm. Vznikne vám 5 plátov cesta. Každý z nich pečte 2-3 minúty pri 180°C do zlatista.
- Príprava krému: Vmiešajte všetky ingrediencie a varíte, kým nezískate krémovú konzistenciu. Pudingový prášok najskôr rozpustite v 1/3 mlieka. Pridajte 2 lyžice masla. Zakryte fóliou a nechajte vychladnúť.
- Plát cesta dajte do 26cm formy (čo sa nezmestí odrežte a potom s toho spravíte mrveničku na vrch koláča) a na plát dajte 4 veľké lyžice krému na jednu vrstvu. Vrstvenie ukončite poslednou vrstvou koláča.
- Príprava glazúry: V hrnci na miernom plameni za stáleho miešania pripravte glazúru z kondenzovaného mlieka, hnedého cukru a masla. Rozotrite ju po vrchu torty.
- Vrch ozdobte rozdrobenými okrajmi a nechajte vychladnúť.
Veľkonočná Anjelská torta – Video recept:
Veľkonočná Anjelská torta je perfektný dezert na každú veľkonočnú oslavu. Je ľahká, nadýchaná a plná chuti. Určite si ju zamilujete!
Súvisiace články:
Ferrero Rocher torta: Jednoduchý a nádherný dezert, ktorý vás dostane na kolená!
Šťavnatá a rýchla pomarančová torta so smotanovým krémom
Super krémová jablkovo-karamelová torta, ktorá sa topí v ústach. Jednoduchý recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko Kanal