Vanilkovo-kávový zákusok – vianočný dezert, ktorý ohúri

Vanilkovo-kávový zákusok
Vanilkovo-kávový zákusok

Obsah receptu

Tento vanilkovo-kávový zákusok je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov kávy a sladkého. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok zaručene poteší.

Hľadáte dezert, ktorý by ste si mohli vychutnať počas vianočných sviatkov? Tento vanilkovo-kávový zákusok je tou správnou voľbou. Kombinácia lahodného pudingového krému, kávovej chuti a jemných sušienok je jednoducho neodolateľná. Navyše, jeho príprava je prekvapivo jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

Ingrediencie:

Pudingový krém:

  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy (2×40 g)
  • 20 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 200 g masla

Cappuccino krém:

  • 1 kg krémového tvarohu
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g cappuccina s vanilkovou príchuťou
  • 100 ml vriacej vody na cappuccino
  • 3 lyžice želatíny
  • 100 ml vriacej vody na želatínu

Ďalšie:

  • 36 ks maslových sušienok
  • Kakaový prášok na posypanie

Postup prípravy:

  1. Pudingový krém:
    Zohrejte 600 ml mlieka v hrnci.
    Zmiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte zvyšných 100 ml mlieka, múku a vanilkové pudingy.
    Túto zmes pridávajte do vriaceho mlieka za neustáleho miešania a varte, kým krém nezhustne.
    Odstavte, prelejte do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
    Po vychladnutí zmiešajte s vyšľahaným maslom.
  2. Cappuccino krém:
    Želatínu zalejte vriacou vodou a nechajte nabobtnať.
    Cappuccino rozpustite vo vriacej vode.
    Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom, pridajte cappuccino a rozpustenú želatínu. Dôkladne premiešajte.
  3. Vrstvenie:
    Do formy s rozmermi 24×36 cm, vystlanej papierom na pečenie, uložte prvú vrstvu sušienok.
    Natrete ich pudingovým krémom a pridajte ďalšiu vrstvu sušienok.
    Na vrch rovnomerne rozotrite cappuccino krém.
    Posypte kakaovým práškom a nechajte v chladničke tuhnúť minimálne 12 hodín.

Dobrú chuť! 😊

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu kávovú chuť môžete použiť silnejšie cappuccino alebo pridať do krému trochu instantnej kávy.
  2. Ak nemáte radi cappuccino, môžete ho nahradiť iným kávovým nápojom, napríklad latte.
  3. Namiesto maslových sušienok môžete použiť aj kakaové alebo orieškové sušienky.
  4. Pred podávaním nechajte zákusok aspoň 12 hodín odležať v chladničke, aby krémy stuhli a chute sa prepojili.
  5. Zákusok môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie, napríklad čokoládovou polevou, šľahačkou alebo ovocím.

Video recept:

Veríme, že si tento vanilkovo-kávový zákusok zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý dezert na každú príležitosť, ktorý zaručene poteší všetkých mlsné jazýčky.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Vianočné snehové keksíky –  jemné a rozplývajúce sa v ústach, ideálne na Vianoce

Vianočné sušienky plnené čokoládovými bonbónmi – sladkosť, ktorá poteší každého

Škoricové závitky – neodolateľné vianočné pečivo, ktoré rozvonia váš domov 

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchnia Magdy

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty