Tento vanilkovo-kávový zákusok je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov kávy a sladkého. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok zaručene poteší.
Hľadáte dezert, ktorý by ste si mohli vychutnať počas vianočných sviatkov? Tento vanilkovo-kávový zákusok je tou správnou voľbou. Kombinácia lahodného pudingového krému, kávovej chuti a jemných sušienok je jednoducho neodolateľná. Navyše, jeho príprava je prekvapivo jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.
Ingrediencie:
Pudingový krém:
- 700 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy (2×40 g)
- 20 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 100 g cukru
- 200 g masla
Cappuccino krém:
- 1 kg krémového tvarohu
- 120 g práškového cukru
- 50 g cappuccina s vanilkovou príchuťou
- 100 ml vriacej vody na cappuccino
- 3 lyžice želatíny
- 100 ml vriacej vody na želatínu
Ďalšie:
- 36 ks maslových sušienok
- Kakaový prášok na posypanie
Postup prípravy:
- Pudingový krém:
Zohrejte 600 ml mlieka v hrnci.
Zmiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte zvyšných 100 ml mlieka, múku a vanilkové pudingy.
Túto zmes pridávajte do vriaceho mlieka za neustáleho miešania a varte, kým krém nezhustne.
Odstavte, prelejte do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
Po vychladnutí zmiešajte s vyšľahaným maslom. - Cappuccino krém:
Želatínu zalejte vriacou vodou a nechajte nabobtnať.
Cappuccino rozpustite vo vriacej vode.
Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom, pridajte cappuccino a rozpustenú želatínu. Dôkladne premiešajte. - Vrstvenie:
Do formy s rozmermi 24×36 cm, vystlanej papierom na pečenie, uložte prvú vrstvu sušienok.
Natrete ich pudingovým krémom a pridajte ďalšiu vrstvu sušienok.
Na vrch rovnomerne rozotrite cappuccino krém.
Posypte kakaovým práškom a nechajte v chladničke tuhnúť minimálne 12 hodín.
Dobrú chuť! 😊
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu kávovú chuť môžete použiť silnejšie cappuccino alebo pridať do krému trochu instantnej kávy.
- Ak nemáte radi cappuccino, môžete ho nahradiť iným kávovým nápojom, napríklad latte.
- Namiesto maslových sušienok môžete použiť aj kakaové alebo orieškové sušienky.
- Pred podávaním nechajte zákusok aspoň 12 hodín odležať v chladničke, aby krémy stuhli a chute sa prepojili.
- Zákusok môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie, napríklad čokoládovou polevou, šľahačkou alebo ovocím.
Video recept:
Veríme, že si tento vanilkovo-kávový zákusok zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý dezert na každú príležitosť, ktorý zaručene poteší všetkých mlsné jazýčky.
Viac vianočných receptov nájdete tu:
Vianočné snehové keksíky – jemné a rozplývajúce sa v ústach, ideálne na Vianoce
Vianočné sušienky plnené čokoládovými bonbónmi – sladkosť, ktorá poteší každého
Škoricové závitky – neodolateľné vianočné pečivo, ktoré rozvonia váš domov
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuchnia Magdy