Zimná torta Snehová vločka bez múky je nádherný dezert, ktorý je navyše veľmi jednoduchý na prípravu. Dokonale sa hodí na zimné popoludnia s čajom alebo kávou!
A čo je na nej také skvelé? Okrem toho, že je bez múky, tak jej nadýchaná a ľahká štruktúra vás jednoducho dostane. Pripomína pravé snehové vločky a chutí tak dobre, že si ju zamilujete od prvého sústa. A verte mi, pripraviť ju zvládne naozaj každý!
Zimná torta Snehová vločka
Ingrediencie:
- 4 bielka
- 4 lyžice cukru
- 100 g mandle alebo vlašské orechy
- Krém:
- 300 ml mlieko
- 4 žĺtky
- 10 g vanilkový cukor
- 3 lyžice cukru
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 40 g maslo
Postup prípravy:
- Začnite s bielkami. Vyšľahajte ich do tuha a postupne pridávajte cukor.
- Potom jemne vmiešajte na jemno mleté mandle alebo vlašské orechy.
- Túto zmes rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 23×33 cm a pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
- Po vychladnutí korpus rozdelíte na dve rovnaké polovice.
- Počas pečenia pripravte krém. V menšom hrnci zmiešajte mlieko, žĺtky, vanilkový cukor, cukor a kukuričný škrob.
- Varíme na miernom ohni, neustále miešame, až kým sa krém nezhustne.
- Po zhustnutí odstavte z ohňa a vmiešajte maslo.
- Nechajte vychladnúť a potom rozotrite na spodný korpus a na krém položte vrchný korpus.
- Nechajte tortu odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním.
- Posypte práškovým cukrom a podávajte.
Zimná torta Snehová vločka – Video recept
Neváhajte a vyskúšajte tento recept na Snehovú vločku. Je to ideálny spôsob, ako si zimný večer spríjemniť niečím sladkým a zároveň originálnym. A pritom je taká jednoduchá! Vaši hostia (aj rodina) budú nadšení.
Súvisiace články
Vianočná nepečená torta z LOTUS sušienok: Bez kondenzovaného mlieka, bez želatíny a bez múky!
Fantastická vianočná TORTA „LENINGRAD“ – Na Vianoce pečieme vždy dve naraz!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Fatto in Casa da Alba