Štefánska roláda z mletého mäsa: Fašírky už nerobím, toto je stokrát lepšie!

Štefánska roláda
Štefánska roláda

Obsah receptu

Máte chuť na niečo výnimočné, ale nechce sa vám stráviť celý deň v kuchyni? Roláda z mletého mäsa je presne to, čo potrebujete. Poteší nielen vás, ale aj vašich hostí.

Štefánska roláda z mletého mäsa

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (podľa vlastnej chuti)
  • 20 ml oleja
  • 1 cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 40 g strúhanky
  • 40 g majonézy
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • bazalka
Na plnku:
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého syra
  • 50 g grilovacej omáčky (barbecue)

Postup prípravy:

  1. Alobal potrite olejom.
  2. Do misy pridajte mleté mäso, olej a nadrobno pokrájanú cibuľu.
  3. Pridajte strúhanku, korenie, bazalku, soľ a petržlenovú vňať.
  4. Vmiešajte majonézu a dobre premiešajte.
  5. Mäsovú zmes rozotrite na alobal v tvare obdĺžnika.
  6. Na kocky nakrájajte šunku a zmiešajte ju s nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.
  7. Navrstvite plnku na mäso, zrolujte a zabalte do alobalu.
  8. Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 50 minút.
  9. Potrite grilovacou omáčkou a pečte ďalších 10 minút pri 180 °C.

Štefánska roláda z mletého mäsa – Video recept:

Táto Štefánska roláda z mletého mäsa je nielen chutná, ale aj veľmi variabilná. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi mäsa alebo pridať ďalšie koreniny podľa vlastnej chuti. Je ideálny na slávnostné príležitosti alebo ako rýchly a chutný obed.

Súvisiace články

Ak máte doma 3 zemiaky a mleté mäso, urobte si tento lahodný recept. Všetci susedia budú pýtať recept!

KAPUSTA A MLETÉ MÄSO: Aj babka bola po vyskúšaní ohromená! Lepšie ako hamburgery!

Ideálny recept na oslavu narodenín: Len zabaľte mleté mäso do lístkového cesta!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty