Search

Štedrovečerné kapustníky z lístkového cesta – musíte ich vyskúšať, sú vynikajúce!

Štedrovečerné kapustníky
Štedrovečerné kapustníky z lístkového cesta

Obsah receptu

Vyskúšajte tento rok na Štedrý večer niečo nové! Pripravte si s nami lahodné štedrovečerné kapustníky z lístkového cesta. Recept je jednoduchý, zvládne ho každý a výsledok určite poteší všetkých členov rodiny.

Hľadáte inšpiráciu na chutné a originálne štedrovečerné jedlo? Pripravte si štedrovečerné kapustníky z lístkového cesta. Ich príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a výsledok stojí za to. Chrumkavé lístkové cesto v kombinácii s lahodnou plnkou z kapusty a húb si zamilujete. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych novou štedrovečernou tradíciou.

Ingrediencie:

(na cca 37 ks)

  • 3-4 balenia lístkového cesta
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g húb
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 2 guľôčky nového korenia
  • Soľ, korenie, majorán a mletý kmín

Postup prípravy:

  1. Kapustu premyte, dajte do hrnca, zalejte studenou vodou, pridajte bobkové listy a nové korenie. Varte prikryté na miernom ohni do mäkka, asi 30-40 minút.
  2. Kapustu sceďte, nechajte vychladnúť a vytlačte prebytočnú vodu. Potom ju nakrájajte nadrobno.
  3. Huby a cibuľu nakrájajte na kocky. Na troche oleja opražte cibuľu, kým nezosklovatie. Pridajte šampiňóny a restujte, kým nezhnednú.
  4. Do zmesi pridajte soľ, korenie, majorán a mletý kmín. Pridajte nakrájanú kapustu a spolu smažte ešte niekoľko minút. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte alebo dokoreňte. Plnku nechajte vychladnúť.
  5. Lístkové cesto vyvaľkajte a vykrajujte z neho tvary podľa výberu (napr. kruhy, hviezdy, domčeky). Polovicu vykrojených kúskov vykrojte aj v strede (napr. malú hviezdu).
  6. Na nevykrojené kúsky cesta dajte lyžicu plnky, okraje potrite rozšľahaným vajíčkom a položte na ne vykrojené časti cesta. Okraje pritlačte, aby sa spojili.
  7. Vrchnú časť potrite rozšľahaným vajíčkom.
  8. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšky cesta premiesite, vyvaľkajte a pokračujte vo vykrajovaní ďalších kúskov.
  9. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 12-13 minút, alebo kým cesto nezíska zlatohnedú farbu.

Dobrú chuť! 🥟

Tipy:

  1. Ak chcete, aby boli kapustníky ešte chutnejšie, pridajte do plnky aj trochu údenej slaniny.
  2. Kapustníky môžete podávať teplé aj studené, ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako samostatné občerstvenie.
  3. Zvyšky cesta môžete použiť na vytvorenie dekorácií na kapustníky, napríklad vykrojiť hviezdičky alebo iné tvary.
  4. Ak nemáte čas na prípravu domáceho lístkového cesta, môžete použiť aj kupované.

Video recept:

Veríme, že si štedrovečerné kapustníky z lístkového cesta zamilujete rovnako ako my. Sú chutné, jednoduché na prípravu a zaručene spestria váš štedrovečerný stôl. Prajeme vám príjemné varenie a krásne prežitie vianočných sviatkov!

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Super chutné jednoduché čokoládové muffiny na Vianoce

Najlepšie kokosové ježe – tradičný dezert na Vianoce

Vianočné kokosové guľôčky – nepečená sladká pochúťka na Vianoce

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáce jedlo

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty