Pripravte si linecké rožky Linzer Kipferl v neodolateľnej čokoládovej verzii s orechovým nugátom a premeňte každé kúsanie na nebeský zážitok!
Linecké rožky Linzer Kipferl, symbol rakúskej pekárskej tradície, dnes pre vás v exkluzívnom prevedení. Jemné cesto a lahodná nugátová náplň – tento recept je kulinárskym umeleckým dielom!
Rakúske linecké rožky Linzer Kipferl s nugátom
Ingrediencie:
- 250 g mäkkého masla
- 75 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- 300 g hladkej múky
- 20 g kakaa na pečenie
- 100 g nugátu
- 200 g polotmavej čokolády
Postup Prípravy:
- Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.
- Postupne pridávajte preosiatu múku a kakao, miešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Cesto dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte rožteky.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov Celzia po dobu 10-15 minút.
- Nad parou si roztopte nugát.
- Zlepujte rožteky nugátom.
- 200 g polotmavej čokolády roztopte vo vodnom kupeli.
- Namáčajte konce rožtekov v roztopenej čokoláde.
- Nechajte vychladnúť.
Teraz sú vaše rožteky pripravené na podávanie. Dobrú chuť!
Video recept
Linecké rožky Linzer Kipferl s nugátom sú dokonalou ukážkou toho, ako tradičné recepty môžu získať nový rozmer. Tento dezert, bohatý na chute a textúry, je ideálny na zdieľanie s rodinou a priateľmi. Vychutnajte si túto nebeskú pochúťku, ktorá je nielen vizuálnym potešením, ale aj nezabudnuteľným zážitkom pre vaše chuťové bunky.
Súvisiace články
Najlepšie orechové kolieska: Tieto orechové koláčiky sú u nás na Vianoce povinnosťou!
Legendárne snehové trubičky „Šamrole“ z domáceho lístkového cesta: Na vianoce nesmú chýbať!
Rýchle arašidové štvorčeky nielen na Vianoce: Sú jednoduché a neuveriteľne dobré!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kúzelná krajina práškového cukru