Hľadáte recept na chutné a šťavnaté kuracie rezne, ktoré si obľúbi celá vaša rodina? Potom vyskúšajte tieto kuracie rezne v smotanovo-horčicovej omáčke. Sú jednoducho dokonalé!
Kuracie mäsko v smotanovo-horčicovej omáčke je jednoducho dokonalé. Je šťavnaté, chutné a má jedinečnú chuť, ktorá vás dostane.
Kuracie rezne v smotanovo-horčicovej omáčke
- 6 kusov kuracích rezňov (zo stehna alebo bez kože)
- 1 čajová lyžička soli
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Na omáčku:
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica horčice
- 3 polievkové lyžice parmezánu
- 4 polievkové lyžice masla
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 šálka nasekanej petržlenovej alebo koriandrovej vňate
- 1 šálka vody
- 1 šálka kyslej smotany
- 1 polievková lyžica korenia na kuracie mäso
Postup prípravy:
Na úvod očistíme kuracie stehná od kože, umyjeme ich a osušíme pomocou papierových utierok. Nasleduje príprava koreninovej zmesi v malej mise: kombinujeme soľ, sušené oregano, mletú papriku a mleté čierne korenie. Kuracie rezne následne pokvapkáme olivovým olejom, obložíme pripravenou koreninovou zmesou a rovnomerne ju vmasírujeme do mäsa. Na rozohriatej panvici potom opečieme pripravené rezne zo oboch strán na strednej teplote.
Pri pečení mäsa si pripravíme omáčku. Jemne nasekáme cibuľu a vňať, cesnak prelisujeme. V miske zmiešame korenie na kuracie mäso, vodu, smotanu a horčicu.
Mäsko opekáme na panvici asi 7 minút.
Po opečení mäsa na rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a restujeme, kým nezmenia farbu na zlatistú. V tom momente pridáme pripravenú smotanovo-horčicovú zmes a nasekanú vňať. Za stáleho miešania necháme omáčku na panvici, kým sa všetky prísady nespoja. Pridáme parmezán, premiešame a potom opäť vložíme kuracie rezne do omáčky.
Rezne v omáčke zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme približne 20 minút. Po uplynutí tejto doby rezne obrátime a ešte chvíľu podusíme.
Kuracie rezne – Video recept:
Vychutnajte si tieto neuveriteľne chutné kuracie rezne s omáčkou s vašou obľúbenou prílohou.
Súvisiace články:
Vynikajúce kuracie prsia s krémovou šampiňónovou omáčkou: Najchutnejšie vôbec – šťavnaté a jemné!
Pečené kuracie stehná so zemiakmi z jedného plechu: Šťavnaté a veľmi chutné!
Jemné kuracie mäsko v fantastickej marináde: Poradila mi ju moja suseda, inú už nerobím!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recetas y Más TV