Prudko návykové kuracie rezne v smotanovo-horčicovej omáčke: Chutné, šťavnaté a zbožňuje ich celá rodina!

kuracie rezne
kuracie rezne

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutné a šťavnaté kuracie rezne, ktoré si obľúbi celá vaša rodina? Potom vyskúšajte tieto kuracie rezne v smotanovo-horčicovej omáčke. Sú jednoducho dokonalé!

Kuracie mäsko v smotanovo-horčicovej omáčke je jednoducho dokonalé. Je šťavnaté, chutné a má jedinečnú chuť, ktorá vás dostane.

Kuracie rezne v smotanovo-horčicovej omáčke

  • 6 kusov kuracích rezňov (zo stehna alebo bez kože)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Na omáčku:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 3 polievkové lyžice parmezánu
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 1 šálka nasekanej petržlenovej alebo koriandrovej vňate
  • 1 šálka vody
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica korenia na kuracie mäso

Postup prípravy:

Na úvod očistíme kuracie stehná od kože, umyjeme ich a osušíme pomocou papierových utierok. Nasleduje príprava koreninovej zmesi v malej mise: kombinujeme soľ, sušené oregano, mletú papriku a mleté čierne korenie. Kuracie rezne následne pokvapkáme olivovým olejom, obložíme pripravenou koreninovou zmesou a rovnomerne ju vmasírujeme do mäsa. Na rozohriatej panvici potom opečieme pripravené rezne zo oboch strán na strednej teplote.

Pri pečení mäsa si pripravíme omáčku. Jemne nasekáme cibuľu a vňať, cesnak prelisujeme. V miske zmiešame korenie na kuracie mäso, vodu, smotanu a horčicu.

Mäsko opekáme na panvici asi 7 minút.

Po opečení mäsa na rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a restujeme, kým nezmenia farbu na zlatistú. V tom momente pridáme pripravenú smotanovo-horčicovú zmes a nasekanú vňať. Za stáleho miešania necháme omáčku na panvici, kým sa všetky prísady nespoja. Pridáme parmezán, premiešame a potom opäť vložíme kuracie rezne do omáčky.

Rezne v omáčke zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme približne 20 minút. Po uplynutí tejto doby rezne obrátime a ešte chvíľu podusíme.

Kuracie rezneVideo recept:

Vychutnajte si tieto neuveriteľne chutné kuracie rezne s omáčkou s vašou obľúbenou prílohou.

Súvisiace články:

Vynikajúce kuracie prsia s krémovou šampiňónovou omáčkou: Najchutnejšie vôbec – šťavnaté a jemné!

Pečené kuracie stehná so zemiakmi z jedného plechu: Šťavnaté a veľmi chutné!

Jemné kuracie mäsko v fantastickej marináde: Poradila mi ju moja suseda, inú už nerobím!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recetas y Más TV

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty