Ovocný CRUMBLE s mrveničkou: Najlepší a najrýchlejší pečený dezert

CRUMBLE
CRUMBLE

Obsah receptu

V kuchyni sa často stretávame s výzvou, čo robiť s ovocím, ktoré už stratilo svoju sviežosť a lákavosť. Mnohí z nás by ho jednoducho vyhodili, ale prečo by sme to robili, keď môžeme vytvoriť nádherný dezert, ktorý osloví všetky naše zmysly? Predstavujem vám recept na Ovocný CRUMBLE s mrveničkou – dokonalý spôsob, ako premeniť prezreté ovocie na lahodný pečený dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu.

Ovocný CRUMBLE s mrveničkou -RECEPT:

Ingrediencie:

  • Ovocie (čerstvé alebo mrazené)
  • Maslo
  • 1x Vanilkový cukor

Mrvenička:

  • Polohrubá múka (cca 200g)
  • Maslo (cca 125g)
  • Práškový cukor

Pri tomto recepte sa neodporúča prísne dodržiavať množstvá, ale skôr sa spoľahnúť na vlastný inštinkt a skúsenosti.

Postup prípravy:

  1. Na masle si udusíme ovocie do mäkka. Pridáme jedno vrecko vanilkového cukru.
  2. Keď je ovocie udusené, vysypeme ho nádoby na pečenie (ja som použila okrúhly pekáčik na koláč).
  3. Pripravíme si mrveničku tak, že zmiešame cca 200g hladkej múky s cca 125g masla a práškový cukor (asi 1 PL). Správne zarobená mrvenička sa musí mrviť.
  4. Hotovú mrveničku vysypeme na ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C približne 30-35 min. Koláč je hotový, keď bude mrvenička upečená do zlatista.

POZOR, koláč sa rozpadáva, ale tak to má byť . Ja ho najradšej jedávam ešte horúci v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou.

Dobrú chuť!

Tento ovocný crumble s mrveničkou je ideálny spôsob, ako využiť prezreté ovocie a vytvoriť z neho lahodný dezert. Je rýchly, jednoduchý a výsledok je vždy skvelý. V kombinácii s vanilkovou zmrzlinou je to dokonalá pochúťka pre každú príležitosť!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Najlepší recept na legendárny Oblíž prst: zákusok môjho detstva!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty