Novoročná bravčová panenka na cesnaku: Jemnejšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!

Novoročná bravčová panenka
Novoročná bravčová panenka

Obsah receptu

Ak hľadáte ideálny recept na oslavu Nového Roku, naša bravčová panenka na cesnaku je tou správnou voľbou. Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý osloví všetkých vašich hostí. Jednoduchá príprava, bohatá chuť a vôňa čerstvého cesnaku a byliniek vám zaručí nezabudnuteľný večer.

Oslávte Nový Rok štýlovo s našim receptom na bravčovú panenku na cesnaku. Tento recept je dokonalou kombináciou tradičných chutí a jednoduchosti prípravy. Užite si sviatočnú večeru s lahodnou panenkou, ktorá poteší celú rodinu.

Novoročná bravčová panenka na cesnaku

Ingrediencie:

  • 700 g bravčovej panenky
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 3 cibule, nakrájané
  • 1 mrkva, nakrájaná
  • 1 bobkový list
  • 100 ml bieleho vína
  • 250 ml vývaru (mäsový, kurčací alebo zeleninový)

Postup prípravy:

  1. Prvý krok je nakrájanie bravčovej panenky na medailóny.
  2. Na panvici rozohrejte 1 PL olivového oleja a opečte medailóny z oboch strán. Osolte a okoreňte, potom ich odložte na tanier.
  3. Na rovnakej panvici pridajte ďalšiu PL oleja a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich, kým nezmäknú.
  4. Pridajte mrkvu a trochu soli. Miešajte, kým zelenina nezmäkne.
  5. Pridajte bobkový list a víno. Nechajte alkohol odpariť.
  6. Pridajte 250 ml vývaru a varte pod pokrievkou asi 10 minút.
  7. Omáčku môžete rozmixovať mixérom, ak chcete jemnejšiu konzistenciu.
  8. Pridajte medailónky späť na panvicu a varte ešte 10 minút.

Novoročná bravčová panenka Video recept:

Náš recept na bravčovú panenku na cesnaku je perfektným spôsobom, ako potešiť vaše chuťové poháriky a priniesť trochu španielskej kuchyne priamo do vášho domova. Nechajte sa uniesť touto jednoduchou, no nesmierne chutnou kreáciou a urobte z vášho Nového Roka nezabudnuteľný zážitok.

Súvisiace články

Novoročné bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami

Perfektný recept na zapečené lasagne s mletým mäsom: Rýchlo a jednoducho!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cocina con Carmen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty