Ak hľadáte ideálny recept na oslavu Nového Roku, naša bravčová panenka na cesnaku je tou správnou voľbou. Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý osloví všetkých vašich hostí. Jednoduchá príprava, bohatá chuť a vôňa čerstvého cesnaku a byliniek vám zaručí nezabudnuteľný večer.
Oslávte Nový Rok štýlovo s našim receptom na bravčovú panenku na cesnaku. Tento recept je dokonalou kombináciou tradičných chutí a jednoduchosti prípravy. Užite si sviatočnú večeru s lahodnou panenkou, ktorá poteší celú rodinu.
Novoročná bravčová panenka na cesnaku
Ingrediencie:
- 700 g bravčovej panenky
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 3 cibule, nakrájané
- 1 mrkva, nakrájaná
- 1 bobkový list
- 100 ml bieleho vína
- 250 ml vývaru (mäsový, kurčací alebo zeleninový)
Postup prípravy:
- Prvý krok je nakrájanie bravčovej panenky na medailóny.
- Na panvici rozohrejte 1 PL olivového oleja a opečte medailóny z oboch strán. Osolte a okoreňte, potom ich odložte na tanier.
- Na rovnakej panvici pridajte ďalšiu PL oleja a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte mrkvu a trochu soli. Miešajte, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte bobkový list a víno. Nechajte alkohol odpariť.
- Pridajte 250 ml vývaru a varte pod pokrievkou asi 10 minút.
- Omáčku môžete rozmixovať mixérom, ak chcete jemnejšiu konzistenciu.
- Pridajte medailónky späť na panvicu a varte ešte 10 minút.
Novoročná bravčová panenka – Video recept:
Náš recept na bravčovú panenku na cesnaku je perfektným spôsobom, ako potešiť vaše chuťové poháriky a priniesť trochu španielskej kuchyne priamo do vášho domova. Nechajte sa uniesť touto jednoduchou, no nesmierne chutnou kreáciou a urobte z vášho Nového Roka nezabudnuteľný zážitok.
Súvisiace články
Novoročné bravčové karé na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami
Perfektný recept na zapečené lasagne s mletým mäsom: Rýchlo a jednoducho!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cocina con Carmen