Search

Neskutočne chutná orechová torta: Tento recept je hviezdou každej oslavy!

Chutná orechová torta
Chutná orechová torta

Obsah receptu

Publikované: 18. júna 2024, 00:00 | Aktualizované: 4. decembra 2024, 17:58

Hľadáte recept na dokonalú orechovú tortu, ktorá sa stane hviezdou každej oslavy? Táto neskutočne chutná orechová torta je presne to, čo potrebujete! S naším podrobným receptom a užitočnými tipmi ju hravo zvládnete pripraviť aj vy.

Táto torta je kombináciou nadýchaného orechového cesta, lahodného krému a chrumkavej čokoládovej posýpky. Je to skutočný raj pre milovníkov orechov a sladkých dobrôt. Nechajte sa inšpirovať naším receptom a vytvorte si túto neodolateľnú pochúťku priamo u vás doma.

Chutná orechová torta

Ingrediencie:

  • Na cesto:
    • 10 bielkov
    • 240 g práškového cukru
    • 2 PL kukuričného škrobu
    • 400 g vlašských orechov
  • Na krém:
    • 10 žĺtkov
    • 160 g práškového cukru
    • 100 ml mlieka
    • 200 g masla
    • 1 PL kakaového prášku
    • 40-50 g čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Predhrejte rúru na 180°C.
    • Bielka oddelíte od žĺtkov a vložíte ich do veľkej misky.
    • K bielkam pridáte 240 g práškového cukru a vyšľaháte do pevnej peny.
    • Jemne zapracujete 2 PL kukuričného škrobu a pridáte opražené a nahrubo nakrájané vlašské orechy.
    • Túto zmes rovnomerne nanesiete na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečiete v predhriatej rúre 45 minút, kým nie je povrch zlatohnedý a pevný.
    • Po upečení odstránite papier na pečenie a necháte cesto úplne vychladnúť.
  2. Príprava krému:
    • V miske zmiešate 10 žĺtkov, 160 g práškového cukru a 100 ml mlieka.
    • Zmes varíte na miernom ohni, za stáleho miešania, kým nezhustne. Tento proces môže trvať niekoľko minút.
    • Po zahustení necháte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
    • Do vychladnutej zmesi pridáte 200 g masla a 1 PL kakaového prášku, a dôkladne premiešate, kým nevznikne hladký krém.
  3. Zostavenie torty:
    • Vychladnuté cesto potriete pripraveným krémom.
    • Odkrojené kraje cesta rozdrobíte na omrvinky a nastrúhanou čokoládou posypete vrch torty.
  4. Chladenie a podávanie:
    • Tortu necháte v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu pred podávaním.

Táto kráľovská orechová torta je ideálna pre slávnostné príležitosti alebo ako dezert na výnimočnú večeru. Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu orechovú chuť môžete pridať do cesta lyžicu orechového likéru.
  • Ak nemáte radi horkú čokoládu, môžete ju nahradiť mliečnou alebo bielou čokoládou.
  • Tortu môžete ozdobiť aj čerstvými malinami, jahodami alebo iným obľúbeným ovocím.
  • Ak chcete tortu pripraviť bez lepku, môžete použiť bezlepkovú múku namiesto kukuričného škrobu.

Chutná orechová tortaVideo recept:

Táto orechová torta je skutočným skvostom, ktorý si zamilujete na prvé zahryznutie. Je to dokonalý dezert pre každú príležitosť, ktorý zaručene poteší všetkých vašich hostí. Neváhajte a vyskúšajte náš recept ešte dnes!

Súvisiace články:

Nepečená jahodová torta z maslových sušienok: Z tejto jahodovej rýchlovky nikdy nezostane ani kúsoček!

Fantastická torta z dlhých piškót: Lepší letný dezert neexistuje!

Nepečená tvarohovo-smotanová torta s piškótami a ovocím: Osviežujúci dezert podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Яна Федорова Популярное видео

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty