Neskutočne chutná orechová torta: Tento recept je hviezdou každej oslavy!

Chutná orechová torta
Chutná orechová torta

Obsah receptu

Hľadáte recept na dokonalú orechovú tortu, ktorá sa stane hviezdou každej oslavy? Táto neskutočne chutná orechová torta je presne to, čo potrebujete! S naším podrobným receptom a užitočnými tipmi ju hravo zvládnete pripraviť aj vy.

Táto torta je kombináciou nadýchaného orechového cesta, lahodného krému a chrumkavej čokoládovej posýpky. Je to skutočný raj pre milovníkov orechov a sladkých dobrôt. Nechajte sa inšpirovať naším receptom a vytvorte si túto neodolateľnú pochúťku priamo u vás doma.

Chutná orechová torta

Ingrediencie:

  • Na cesto:
    • 10 bielkov
    • 240 g práškového cukru
    • 2 PL kukuričného škrobu
    • 400 g vlašských orechov
  • Na krém:
    • 10 žĺtkov
    • 160 g práškového cukru
    • 100 ml mlieka
    • 200 g masla
    • 1 PL kakaového prášku
    • 40-50 g čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Predhrejte rúru na 180°C.
    • Bielka oddelíte od žĺtkov a vložíte ich do veľkej misky.
    • K bielkam pridáte 240 g práškového cukru a vyšľaháte do pevnej peny.
    • Jemne zapracujete 2 PL kukuričného škrobu a pridáte opražené a nahrubo nakrájané vlašské orechy.
    • Túto zmes rovnomerne nanesiete na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečiete v predhriatej rúre 45 minút, kým nie je povrch zlatohnedý a pevný.
    • Po upečení odstránite papier na pečenie a necháte cesto úplne vychladnúť.
  2. Príprava krému:
    • V miske zmiešate 10 žĺtkov, 160 g práškového cukru a 100 ml mlieka.
    • Zmes varíte na miernom ohni, za stáleho miešania, kým nezhustne. Tento proces môže trvať niekoľko minút.
    • Po zahustení necháte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
    • Do vychladnutej zmesi pridáte 200 g masla a 1 PL kakaového prášku, a dôkladne premiešate, kým nevznikne hladký krém.
  3. Zostavenie torty:
    • Vychladnuté cesto potriete pripraveným krémom.
    • Odkrojené kraje cesta rozdrobíte na omrvinky a nastrúhanou čokoládou posypete vrch torty.
  4. Chladenie a podávanie:
    • Tortu necháte v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu pred podávaním.

Táto kráľovská orechová torta je ideálna pre slávnostné príležitosti alebo ako dezert na výnimočnú večeru. Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu orechovú chuť môžete pridať do cesta lyžicu orechového likéru.
  • Ak nemáte radi horkú čokoládu, môžete ju nahradiť mliečnou alebo bielou čokoládou.
  • Tortu môžete ozdobiť aj čerstvými malinami, jahodami alebo iným obľúbeným ovocím.
  • Ak chcete tortu pripraviť bez lepku, môžete použiť bezlepkovú múku namiesto kukuričného škrobu.

Chutná orechová tortaVideo recept:

Táto orechová torta je skutočným skvostom, ktorý si zamilujete na prvé zahryznutie. Je to dokonalý dezert pre každú príležitosť, ktorý zaručene poteší všetkých vašich hostí. Neváhajte a vyskúšajte náš recept ešte dnes!

Súvisiace články:

Nepečená jahodová torta z maslových sušienok: Z tejto jahodovej rýchlovky nikdy nezostane ani kúsoček!

Fantastická torta z dlhých piškót: Lepší letný dezert neexistuje!

Nepečená tvarohovo-smotanová torta s piškótami a ovocím: Osviežujúci dezert podľa babky Stanky


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Яна Федорова Популярное видео

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty