Neodolateľný zákusok z dlhých piškót: Toto je ten najlepší!

Neodolateľný zákusok z dlhých piškót
Neodolateľný zákusok z dlhých piškót

Obsah receptu

Tento neodolateľný zákusok z dlhých piškót je ako objatie od milovanej babičky – plné lásky, nehy a sladkých spomienok. Pripravte sa na chuťový zážitok, ktorý vás prenesie do detstva a zahreje pri srdci.

Náš recept na neodolateľný zákusok z dlhých piškót je kombináciou jednoduchosti a elegancie. Vrstvy jemných piškót, krémovej náplne a chrumkavých orechov vytvárajú harmonickú symfóniu chutí a textúr. Tento dezert je ideálny pre rodinné stretnutia, sviatočné príležitosti alebo keď si jednoducho chcete spríjemniť deň niečím výnimočným.

Ingrediencie:

Na základ:

  • 200 g dlhých piškót
  • 150 ml mlieka (na namočenie piškót)

Krém:

  • 5 žĺtkov
  • 200 g krupicového cukru
  • 300 g masla (zmäknuté)
  • 40 g pudingového prášku s príchuťou vanilky
  • 75 g krupicového cukru (pre puding)
  • 10 g vanilkového cukru
  • 400 ml mlieka (pre puding)

Na bielkový korpus:

  • 5 bielkov
  • 160 g krupicového cukru
  • 75 g hladkej múky
  • 250 g nasekaných vlašských orechov

Na čokoládovú glazúru:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 40 g masla
  • 30 ml mlieka

Ozdoba:

  • 100 g mandľových vločiek

Postup prípravy:

  1. Príprava piškótového základu:
    Piškóty namočte do mlieka a poukladajte na podnos ako základ.
  2. Príprava žĺtkového krému:
    Žĺtky vyšľahajte s 200 g cukru nad parou, šľahajte približne 8-10 minút, kým zmes nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť a následne prešľahajte. Našľahajte zmäknuté maslo a postupne ho zmiešajte so žĺtkovou zmesou.
  3. Príprava pudingu:
    Uvarte hustý puding z mlieka, pudingového prášku, 75 g cukru a vanilkového cukru. Po uvarení ho prikryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Vychladnutý puding všľahajte do žĺtkového krému.
  4. Príprava bielkového korpusu:
    Vyšľahajte bielky so 160 g cukru na tuhý sneh. Potom jemne vmiešajte hladkú múku a nasekané vlašské orechy. Hmotu navrstvite do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.
  5. Zostavenie koláča:
    Na piškótový základ navrstvite polovicu krému. Na krém položte bielkový korpus a následne naň naneste zvyšok krému. Na vrch poukladajte ďalšiu vrstvu namočených piškót. Nechajte koláč stuhnúť v chladničke.
  6. Príprava čokoládovej glazúry:
    V miske roztopte mliečnu čokoládu s maslom a mliekom. Dobre premiešajte, až kým nevznikne hladká poleva.
  7. Ozdobenie koláča:
    Stuhnutý koláč ozdobte čokoládovou glazúrou a posypte mandľovými vločkami.

Nechajte koláč ešte chvíľu stuhnúť a potom podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu chuť namočte piškóty do kávy alebo likéru namiesto mlieka.
  2. Krém môžete obohatiť o trochu pomarančovej kôry pre sviežu citrusovú arómu.
  3. Experiment s rôznymi druhmi orechov v korpuse pre rozmanitosť chutí.
  4. Zákusok nechajte pred podávaním odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Pre zdravšiu verziu použite celozrnné piškóty a znížte množstvo cukru v kréme.

Video recept:

Tento neodolateľný zákusok z dlhých piškót nie je len dezertom – je to kúsok domova na tanieri. Svojou jednoduchou eleganciou a bohatou chuťou si získa srdcia všetkých, ktorí ho ochutnajú. Či už ho pripravujete pre svoju rodinu alebo hostí, buďte si istí, že vytvoríte nezabudnuteľné momenty plné sladkej radosti. Nech vám chutí a prinášajte lásku do každého sústa!

Súvisiace články:

Plech na pečenie vyložím lístkovým cestom, poukladám naň dlhé piškóty a za 10 minút pripravím úplne skvelý a lahodný dezert!

Rýchly a jednoduchý pomarančový dezert z dlhých piškót – ideálny pre neočakávanú návštevu

Bleskový dezert s piškótami a pomarančovým pudingom – jemný, osviežujúci a ideálny pre nečakanú návštevu

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cookrate – Cakes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty