Vyskúšajte tieto neodolateľné mini pavlove tortičky s lahodným citrónovým krémom, nadýchanou šľahačkou a osviežujúcim ovocím.
Tento recept vás krok za krokom prevedie celým procesom, aby ste dosiahli perfektný výsledok.
Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím
Ingrediencie:
Ingrediencie na pusinky:
- 4 stredné vajcia (iba bielky)
- 250 g cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 10 g kukuričného škrobu (1 polievková lyžica)
- 10 g citrónovej šťavy
Citrónový krém :
- 4 stredne veľké žĺtky
- 70 g cukru
- 5 g kukuričného škrobu
- 60 g citrónovej šťavy
- Kôra z 1 citróna (iba vrchná vrstva)
- 60 g masla
Ingrediencie na krém:
- 300 g tukovej smotany (33%)
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Na ozdobu:
- Čerstvé bobule (maliny, čučoriedky)
- Pistácie
- Sirup podľa chuti
- Lístky mäty
Postup prípravy:
- Príprava pusiniek:
- Predhrejte rúru na 80 °C .
- Oddeľte bielky od žĺtkov do samostatných misiek.
- Bielky začnite šľahať na strednej rýchlosti, kým sa nezmenia na bielu penu.
- Postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, šľahajte na strednej rýchlosti, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Pridajte citrónovú šťavu a kukuričný škrob, pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude tuhá.
- Hotovú zmes preložte do cukrárskeho vrecka s tryskou.
- Vytvarujte pusinky na plech vyložený papierom na pečenie.
- Sušte v rúre približne 120 minút, aby boli pusinky suché a chrumkavé.
- Citrónový krém:
- V miske vyšľahajte žĺtky s cukrom, kým zmes nie je hladká.
- Pridajte kukuričný škrob, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Zmes dajte na sporák na strednú teplotu a neustále miešajte, kým nezhustne.
- Pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Príprava šľahačkového krému:
- V miske vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom, kým nebude tuhá.
- Zostavenie a ozdobenie:
- Na vychladnuté pusinky natrite citrónový krém.
- Na vrch pridajte šľahačkový krém.
- Ozdobte čerstvými bobuľami, nasekanými pistáciami a lístkami mäty.
- Podľa chuti môžete preliať sirupom.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Presné šľahanie: Dbajte na to, aby boli bielky dokonale vyšľahané, inak pusinky nebudú dostatočne pevné.
- Citrónová šťava: Použite čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu pre najlepšiu chuť.
- Ozdobenie: Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a orechov na ozdobenie.
- Skúška pusiniek: Ak si nie ste istí, či sú pusinky dostatočne suché, nechajte ich ešte chvíľu v rúre, aby získali správnu chrumkavosť.
Mini Pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím – Video recept:
Mini pavlove tortičky s citrónovým krémom a ovocím sú skvelým dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. S našim jednoduchým receptom sa stanete majstrom v príprave týchto lahodných pochúťok. Pustite sa do pečenia a vychutnajte si radosť zo sladkých mini pavloviek.
Súvisiace články:
Super lahodná a jednoduchá Pavlova roláda: Tento dezert bude milovať každý!
Veľkonočné mini Pavlovky: Sú jednoduché na prípravu, jemné a veľmi chutné!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kate dezerty