Najúžasnejšia a najjemnejšia čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny! Topí sa v ústach! Rýchla a chutná!

Čokoládová torta MALAGA
Čokoládová torta MALAGA

Obsah receptu

Čokoládová torta MALAGA nie je len obyčajný dezert, je to sviatok pre vaše zmysly. Pripravte sa na cestu plnú čokolády, vanilky a zázračných chutí, ktoré vás prenesú priamo do sveta nebeských pochúťok!

Náš recept na čokoládovú tortu MALAGA kombinuje jemnú chuť slávnej “Zmrzliny Málaga” s bohatým a vláčnym čokoládovým korpusom. Výsledkom je lahodný zážitok, ktorý sa topí v ústach. A to najlepšie? Tento kulinársky skvost si môžete vychutnať v pohodlí vášho domova, pretože jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Ideálny na každú príležitosť, či už na vianočný večierok alebo len tak pre radosť.

Čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny

Ingrediencie

  • Na korpus:
    • 300 g hladkej múky
    • 80 g kakaa
    • 6 g sódy bikarbóny
    • 4 stredne veľké vajcia
    • Štipka soli
    • 16 g vanilkového cukru
    • 340 g cukru
    • 120 g rastlinného oleja
    • 240 ml mlieka (izbová teplota)
    • 200 ml vriacej vody
    • 1 PL octu (5-9%)
  • Na krém:
    • 750 ml mlieka
    • 200 g cukru
    • 16 g vanilkového cukru
    • 80 g kukuričného škrobu
    • 250 ml studeného mlieka
    • 4 vajcia veľkosti M
    • 360 g mäkkého masla
    • 200 g hrozienok
    • 50 ml rumu
    • 20 g kakaa

Postup prípravy

Príprava korpusu:

  1. Zmiešajte múku, kakao a sódu bikarbónu v miske.
  2. Vo druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
  3. Postupne pridávajte rastlinný olej, mlieko a vriacu vodu.
  4. Suché zložky preosejte a vmiešajte do vaječnej zmesi.
  5. Pridajte ocot a dôkladne premiešajte.
  6. Vylejte cesto do formy o rozmeroch 28×18 cm vyloženej papierom na pečenie.
  7. Pečte pri 150 °C asi 45-50 minút.

Príprava krému:

  1. Zmiešajte 200 g cukru, 16 g vanilkového cukru a 80 g kukuričného škrobu v miske. Pridajte 250 ml mlieka a miešajte.
  2. Pridajte 4 rozšľahané vajcia a miešajte.
  3. Zohrejte zvyšných 500 ml mlieka a pri varu opatrne prilievajte škrobovú zmes. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding.
  4. Vylejte puding do misky, prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  5. Zmiešajte 50 ml rumu a 200 g hrozienok a nechajte 2-3 hodiny luhovať.

Montáž torty:

  1. Úplne vychladnutý korpus vyberte z formy a prerežte ho na 4 časti.
  2. Hrozienka zlejte cez sitko.
  3. Vyšľahajte 360 g masla 3-4 minúty, a potom do neho postupne zašľahávajte puding.
  4. Na spodný plat cesta navrstvite krém a posypte hrozienkami. Prikryte druhým platom a opakujte. Opakujte aj s tretím platom cesta.
  5. Vrch aj boky torty natrite krémom a posypte kakaom.
  6. Dajte tortu do chladničky minimálne na 3 hodiny chladiť.

Video recept

Táto čokoládová torta MALAGA je naozajstným skvostom. Jej jemná, bohatá chuť a jednoduchá príprava ju robia ideálnou voľbou pre každú slávnostnú príležitosť alebo len tak, na potešenie vašej rodiny. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť na vlnách čokoládovej rozkoše!

Súvisiace články

Jemná a veľmi chutná torta MLIEČNY SEN: Neuveriteľne jednoduchá a rýchla, pripravená doslova za 30 minút!

Vianočná torta ATRAKCIA: Jemná, ľahká a veľmi chutná!

Vianočná SNICKERS torta: Nezabudnuteľná, lahodná a rýchla. Bez želatíny!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Tolle Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty