Čokoládová torta MALAGA nie je len obyčajný dezert, je to sviatok pre vaše zmysly. Pripravte sa na cestu plnú čokolády, vanilky a zázračných chutí, ktoré vás prenesú priamo do sveta nebeských pochúťok!
Náš recept na čokoládovú tortu MALAGA kombinuje jemnú chuť slávnej “Zmrzliny Málaga” s bohatým a vláčnym čokoládovým korpusom. Výsledkom je lahodný zážitok, ktorý sa topí v ústach. A to najlepšie? Tento kulinársky skvost si môžete vychutnať v pohodlí vášho domova, pretože jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Ideálny na každú príležitosť, či už na vianočný večierok alebo len tak pre radosť.
Čokoládová torta MALAGA s príchuťou zmrzliny
Ingrediencie
- Na korpus:
- 300 g hladkej múky
- 80 g kakaa
- 6 g sódy bikarbóny
- 4 stredne veľké vajcia
- Štipka soli
- 16 g vanilkového cukru
- 340 g cukru
- 120 g rastlinného oleja
- 240 ml mlieka (izbová teplota)
- 200 ml vriacej vody
- 1 PL octu (5-9%)
- Na krém:
- 750 ml mlieka
- 200 g cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 80 g kukuričného škrobu
- 250 ml studeného mlieka
- 4 vajcia veľkosti M
- 360 g mäkkého masla
- 200 g hrozienok
- 50 ml rumu
- 20 g kakaa
Postup prípravy
Príprava korpusu:
- Zmiešajte múku, kakao a sódu bikarbónu v miske.
- Vo druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
- Postupne pridávajte rastlinný olej, mlieko a vriacu vodu.
- Suché zložky preosejte a vmiešajte do vaječnej zmesi.
- Pridajte ocot a dôkladne premiešajte.
- Vylejte cesto do formy o rozmeroch 28×18 cm vyloženej papierom na pečenie.
- Pečte pri 150 °C asi 45-50 minút.
Príprava krému:
- Zmiešajte 200 g cukru, 16 g vanilkového cukru a 80 g kukuričného škrobu v miske. Pridajte 250 ml mlieka a miešajte.
- Pridajte 4 rozšľahané vajcia a miešajte.
- Zohrejte zvyšných 500 ml mlieka a pri varu opatrne prilievajte škrobovú zmes. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding.
- Vylejte puding do misky, prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte 50 ml rumu a 200 g hrozienok a nechajte 2-3 hodiny luhovať.
Montáž torty:
- Úplne vychladnutý korpus vyberte z formy a prerežte ho na 4 časti.
- Hrozienka zlejte cez sitko.
- Vyšľahajte 360 g masla 3-4 minúty, a potom do neho postupne zašľahávajte puding.
- Na spodný plat cesta navrstvite krém a posypte hrozienkami. Prikryte druhým platom a opakujte. Opakujte aj s tretím platom cesta.
- Vrch aj boky torty natrite krémom a posypte kakaom.
- Dajte tortu do chladničky minimálne na 3 hodiny chladiť.
Video recept
Táto čokoládová torta MALAGA je naozajstným skvostom. Jej jemná, bohatá chuť a jednoduchá príprava ju robia ideálnou voľbou pre každú slávnostnú príležitosť alebo len tak, na potešenie vašej rodiny. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť na vlnách čokoládovej rozkoše!
Súvisiace články
Vianočná torta ATRAKCIA: Jemná, ľahká a veľmi chutná!
Vianočná SNICKERS torta: Nezabudnuteľná, lahodná a rýchla. Bez želatíny!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Tolle Rezepte