Vyskúšajte tento recept na najlepšie slané Viedenské rožteky, známe ako SALZSTANGERL, ktoré si zachovávajú svoju čerstvosť aj na druhý deň. Tieto rožteky sú dokonalou kombináciou chrumkavého vonkajšieho povrchu a mäkkého vnútra, ideálne na raňajky, obedy alebo len tak na pochutnanie.
Ak hľadáte dokonalú slanú pochúťku, ktorá si zachová svoju čerstvosť a lahodnosť aj na druhý deň, tieto Viedenské SALZSTANGERL sú presne to, čo potrebujete. Sú jednoduché na prípravu a ich vynikajúca chuť a textúra vás presvedčia, že domáce pečivo je vždy tou najlepšou voľbou.
Viedenské rožteky SALZSTANGERL
Ingrediencie
- 1 kg hladká múka
- 6,5-7 dl vlažná voda
- 50 g tekuté maslo (82%né)
- 21 g čerstvé droždie
- 1 PL soľ
- 1 KL cukor
- Na potretie: voda
- Na posyp: hrubozrnná soľ, celá rasca
Postup prípravy
- V miske zmiešajte múku so soľou a pridajte rozpustené maslo.
- V 400 ml vlažnej vody rozpustite droždie s lyžičkou cukru a pridajte k múke.
- Postupne pridávajte zvyšnú vodu (250-300ml) a miesite na polomäkké cesto.
- Vytvarujte cesto do bochníka a nechajte ho hodinu kysnúť.
- Pripravte si hrubozrnnú soľ, celú rascu a vodu potretie.
- Do rúry umiestnite misku s vodou pre lepšiu vlhkosť pri pečení.
- Rozdelte cesto na 17 častí, každú vypracujte do malého bochníka a následne rozvaľkajte najprv na ovál, potom na trojuholník.
- Cesto zrolujeme do tvaru dlhého špicatého rohlíka.
- Rohlíky potrite vodou a posypte hrubou soľou a rascou.
- Nechajte 10 minút odpočívať a potom pečte 20 minút pri 210°C.
Viedenské rožteky SALZSTANGERL – Video recept
Tieto slané Viedenské rožteky, SALZSTANGERL, sú skvelým príkladom toho, že kvalitné domáce pečivo môže byť jednoduché na prípravu a zároveň neskutočne chutné. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych čerstvým, chrumkavým a vynikajúcim pečivom.
Súvisiace články
Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!
Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!
Domáci zemiakový chlieb: Chutný a voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cesminaz