Search

Najlepšie slané Viedenské rožteky SALZSTANGERL: Čerstvé aj na druhý deň!

Viedenské rožteky
Viedenské rožteky

Obsah receptu

Publikované: 20. januára 2024, 00:00

Vyskúšajte tento recept na najlepšie slané Viedenské rožteky, známe ako SALZSTANGERL, ktoré si zachovávajú svoju čerstvosť aj na druhý deň. Tieto rožteky sú dokonalou kombináciou chrumkavého vonkajšieho povrchu a mäkkého vnútra, ideálne na raňajky, obedy alebo len tak na pochutnanie.

Ak hľadáte dokonalú slanú pochúťku, ktorá si zachová svoju čerstvosť a lahodnosť aj na druhý deň, tieto Viedenské SALZSTANGERL sú presne to, čo potrebujete. Sú jednoduché na prípravu a ich vynikajúca chuť a textúra vás presvedčia, že domáce pečivo je vždy tou najlepšou voľbou.

Viedenské rožteky SALZSTANGERL

Ingrediencie

  • 1 kg hladká múka
  • 6,5-7 dl vlažná voda
  • 50 g tekuté maslo (82%né)
  • 21 g čerstvé droždie
  • 1 PL soľ
  • 1 KL cukor
  • Na potretie: voda
  • Na posyp: hrubozrnná soľ, celá rasca

Postup prípravy

  1. V miske zmiešajte múku so soľou a pridajte rozpustené maslo.
  2. V 400 ml vlažnej vody rozpustite droždie s lyžičkou cukru a pridajte k múke.
  3. Postupne pridávajte zvyšnú vodu (250-300ml) a miesite na polomäkké cesto.
  4. Vytvarujte cesto do bochníka a nechajte ho hodinu kysnúť.
  5. Pripravte si hrubozrnnú soľ, celú rascu a vodu potretie.
  6. Do rúry umiestnite misku s vodou pre lepšiu vlhkosť pri pečení.
  7. Rozdelte cesto na 17 častí, každú vypracujte do malého bochníka a následne rozvaľkajte najprv na ovál, potom na trojuholník.
  8. Cesto zrolujeme do tvaru dlhého špicatého rohlíka.
  9. Rohlíky potrite vodou a posypte hrubou soľou a rascou.
  10. Nechajte 10 minút odpočívať a potom pečte 20 minút pri 210°C.

Viedenské rožteky SALZSTANGERL – Video recept

Tieto slané Viedenské rožteky, SALZSTANGERL, sú skvelým príkladom toho, že kvalitné domáce pečivo môže byť jednoduché na prípravu a zároveň neskutočne chutné. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych čerstvým, chrumkavým a vynikajúcim pečivom.

Súvisiace články

Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!

Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!

Domáci zemiakový chlieb: Chutný a voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cesminaz

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty