Najlepšie slané Viedenské rožteky SALZSTANGERL: Čerstvé aj na druhý deň!

Viedenské rožteky
Viedenské rožteky

Obsah receptu

Vyskúšajte tento recept na najlepšie slané Viedenské rožteky, známe ako SALZSTANGERL, ktoré si zachovávajú svoju čerstvosť aj na druhý deň. Tieto rožteky sú dokonalou kombináciou chrumkavého vonkajšieho povrchu a mäkkého vnútra, ideálne na raňajky, obedy alebo len tak na pochutnanie.

Ak hľadáte dokonalú slanú pochúťku, ktorá si zachová svoju čerstvosť a lahodnosť aj na druhý deň, tieto Viedenské SALZSTANGERL sú presne to, čo potrebujete. Sú jednoduché na prípravu a ich vynikajúca chuť a textúra vás presvedčia, že domáce pečivo je vždy tou najlepšou voľbou.

Viedenské rožteky SALZSTANGERL

Ingrediencie

  • 1 kg hladká múka
  • 6,5-7 dl vlažná voda
  • 50 g tekuté maslo (82%né)
  • 21 g čerstvé droždie
  • 1 PL soľ
  • 1 KL cukor
  • Na potretie: voda
  • Na posyp: hrubozrnná soľ, celá rasca

Postup prípravy

  1. V miske zmiešajte múku so soľou a pridajte rozpustené maslo.
  2. V 400 ml vlažnej vody rozpustite droždie s lyžičkou cukru a pridajte k múke.
  3. Postupne pridávajte zvyšnú vodu (250-300ml) a miesite na polomäkké cesto.
  4. Vytvarujte cesto do bochníka a nechajte ho hodinu kysnúť.
  5. Pripravte si hrubozrnnú soľ, celú rascu a vodu potretie.
  6. Do rúry umiestnite misku s vodou pre lepšiu vlhkosť pri pečení.
  7. Rozdelte cesto na 17 častí, každú vypracujte do malého bochníka a následne rozvaľkajte najprv na ovál, potom na trojuholník.
  8. Cesto zrolujeme do tvaru dlhého špicatého rohlíka.
  9. Rohlíky potrite vodou a posypte hrubou soľou a rascou.
  10. Nechajte 10 minút odpočívať a potom pečte 20 minút pri 210°C.

Viedenské rožteky SALZSTANGERL – Video recept

Tieto slané Viedenské rožteky, SALZSTANGERL, sú skvelým príkladom toho, že kvalitné domáce pečivo môže byť jednoduché na prípravu a zároveň neskutočne chutné. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych čerstvým, chrumkavým a vynikajúcim pečivom.

Súvisiace články

Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!

Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!

Domáci zemiakový chlieb: Chutný a voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Cesminaz

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty