Search

Najlepšie chrumkavé kuracie krídla (ako z KFC?): Tento recept je HIT (Jednoduché)

chrumkavé kuracie krídla
Chrumkavé kuracie krídla

Obsah receptu

Chcete si doma pripraviť tie najlepšie chrumkavé kuracie krídla, ktoré chutia možno aj lepšie ako tie z vášho obľúbeného fast foodu (ako z KFC?)? Tento jednoduchý HIT recept vám ukáže, ako na to bez fritézy – stačí vám panvica na rýchle opečenie a rúra na dokonalé dopečenie do chrumkava. Sú úžasne zlatisté zvonka a šťavnaté vnútri.

Ak nechcete v kuchyni tráviť dlhé hodiny, ale zároveň si chcete dopriať chutné jedlo, vyskúšajte tento recept na najlepšie chrumkavé kuracie krídla. Vďaka jednoduchému obaleniu v múke s korením a kombinácii opekania a pečenia získajú neodolateľnú chuť a textúru. Skvelé ako chuťovka k pivu, alebo aj ako hlavný chod s prílohou.

  • Čas prípravy: cca 15 minút
  • Čas tepelnej úpravy: cca 25-35 minút (opekanie + pečenie)
  • Počet porcií: 6 ks krídel (cca 2 porcie)
  • Náročnosť: Jednoduchá ★

Potrebujeme:

Potrebné suroviny:

  • 600 g kuracích krídel (cca 6-8 ks, ideálne rozdelené v kĺbe na dve časti, špičky odstránené alebo ponechané)
  • cca 100 g hladkej múky (na obalenie)
  • 1 čajová lyžička soli (alebo podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia (alebo podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky (výborná je aj údená paprika pre lepšiu chuť)
  • cca 3-4 polievkové lyžice rastlinného oleja (napr. repkový, slnečnicový, na opekanie)

Na dokončenie (voliteľné):

  • Obľúbený dip (BBQ, cesnakový, syrový, sladká chilli omáčka…)
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať, pažítka) na ozdobu

Potrebujeme tiež:

  • Väčšia panvica
  • Plech na pečenie
  • Papier na pečenie
  • Papierové utierky

Postup prípravy

Príprava krídel:

  1. Kuracie krídla dôkladne umyte a veľmi dôkladne osušte papierovými utierkami. Suchá koža je kľúčom k dosiahnutiu chrumkavosti.
  2. Ak ste tak neurobili už pri kúpe, môžete krídla v kĺbe prerezať na dve časti (plochú časť a “paličku”) a špičky odstrániť (alebo ich nechať vcelku, podľa preferencie).
  3. V hlbšom tanieri alebo miske zmiešajte preosiatu hladkú múku (cca 100 g) so soľou (1 ČL), čerstvo mletým čiernym korením (1/2 ČL) a mletou sladkou (alebo údenou) paprikou (1 ČL). Dobre premiešajte.
  4. Pripravené a osušené kuracie krídla dôkladne obaľte v ochutenej múčnej zmesi zo všetkých strán. Prebytočnú múku jemne oklepte.

Kuracie mäso
TIP na dnes
Recept na najlepšie kuracie mäso: Super ľahká príprava a úžasná chuť

Opekanie a pečenie:

  1. Rúru predhrejte na 190-200 °C (horný/dolný ohrev). Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.
  2. Na väčšej panvici rozohrejte na stredne silnom ohni rastlinný olej (cca 3-4 PL). Olej by mal byť dostatočne horúci.
  3. Opatrne vkladajte obalené kuracie krídla do horúceho oleja (neklaďte ich príliš veľa naraz). Opekajte ich sprudka z každej strany dozlatista a do vytvorenia jemnej kôrky. Trvá to približne 2-3 minúty z každej strany. Cieľom nie je krídla úplne prepiecť, len im dodať farbu a základ chrumkavosti.
  4. Opečené krídla vyberajte z panvice a ukladajte ich v jednej vrstve na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Vložte plech s krídlami do predhriatej rúry. Pečte pri 190-200 °C približne 20 až 30 minút. Krídla by mali byť úplne prepečené (mäso sa ľahko oddeľuje od kosti), šťavnaté a koža by mala byť krásne zlatohnedá a chrumkavá. Čas pečenia závisí od veľkosti krídel a výkonu vašej rúry.

Servírovanie:

  1. Upečené chrumkavé kuracie krídla vyberte z rúry. Môžete ich nechať krátko odkvapkať na papierových utierkach, ak pustili veľa tuku.
  2. Podávajte ihneď, horúce. Sú výborné samotné ako chuťovka, alebo s obľúbeným dipom. Môžete ich servírovať aj ako hlavné jedlo s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
  3. Pred podávaním môžete posypať čerstvými nasekanými bylinkami.

Videorecept

Tipy

  1. Pre naozaj chrumkavú kožičku je absolútne kľúčové kuracie krídla pred obaľovaním v múke dokonale osušiť papierovými utierkami. Čím menej vlhkosti, tým lepšie.
  2. Obalenie v múke ochutenej soľou, korením a paprikou (milujem údenú pre grilovanú chuť) je jednoduché, ale účinné. Dbám na to, aby boli krídla obalené rovnomerne zo všetkých strán.
  3. Krídla najprv sprudka opečiem na panvici na troche oleja dozlatista. Tento krok vytvorí základ chrumkavej kôrky a “uzavrie” šťavu v mäse.
  4. Potom ich už len dopečiem v horúcej rúre (190-200°C) asi 20-30 minút. Tam sa krásne dopečú do mäkka a koža zostane (alebo sa stane ešte viac) chrumkavá. Podávam ich horúce s BBQ alebo cesnakovým dipom – je to naozaj lepšie ako z mnohých reštaurácií.

Jarná polievka
TIP na dnes
Nízkokalorická jarná polievka: Rýchly recept plný sezónnej zeleniny

Toto je TOP recept na tie najlepšie chrumkavé kuracie krídla, ktoré chutia fantasticky, skoro ako tie z KFC, a pritom sú pripravené jednoducho doma. Tento HIT si zamilujete!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Rýchle chutné

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty