Najlepší tip na obed! Živánska v alobale pripravená v rúre!

Živánska

Obsah receptu

Živánska: Vytvorte si kúzlo detstva priamo v kuchyni. Tento vynikajúci recept na živánsku pečenú v rúre vás prenesie do minulosti.

Určite ste ešte nevyskúšali takúto jedinečnú a výnimočnú verziu. Inšpiráciu sme načerpali na youtube kanále Recepty bez brepty.

Živánska v alobale – Ingrediencie:

  • 600g bravčovej krkovičky
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • Kvalitné mleté korenie
  • Prírodná morská soľ
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 70g chutnej slaniny
  • 1 paprika
  • 3 cibuľe
  • 300g lahodnej klobásy
  • 800g zemiakov
  • Mletá paprika na dochutenie

Postup prípravy:

Začnite tým, že bravčovú krkovičku nakrájate na menšie kúsky a dáte ju do veľkej misy. Potom pridajte horčicu, mleté korenie, roztlačený cesnak a olej, a všetko spolu poriadne premiešajte.

Ďalej pokračujte prípravou slaniny, ktorú nakrájate na malé kocky. Odstránte jadierka z papriky a nakrájate ju na tenké plátky.

Cibuľu, klobásu a zemiaky nakrájajte na približne rovnaké krúžky. Rozložte dve vrstvy alobalu na pevnú podložku a na ňu naukladajte zeleninu, klobásu a mäso.

Túto farebnú zmes osolíte, posypete mletou paprikou a zabalíte v alobale tak, aby sa nepretrhol. Potom celý balíček preložíte na pekáč a vložíte do predhriatej rúry.

Pečte 60 minút pri teplote 190°C. Po uplynutí tejto doby otvorte alobal a nechajte živánsku ešte dopiecť horúcim vzduchom.

Na záver vám odporúčame podávať túto lahodnú pochúťku s osviežujúcou domácou tatárskou omáčkou. Želáme vám dobrú chuť!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty