Máte chuť na niečo nové a úžasne chutné? Nórska krémová polievka je presne to, čo potrebujete! Jednoduchá, rýchla a ohromne lahodná – skvelá na zahriatie po dlhom dni.
Táto polievka kombinuje to najlepšie z nórskej kuchyne – čerstvé ryby a krémovú textúru. A navyše, pripravíte ju raz-dva! Tak poďme do toho, pripravíme si spolu niečo, čo vás určite poteší.
Nórska krémová polievka
Ingrediencie:
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- Olivový olej
- 20 g masla
- 1 pór, nakrájaný nadrobno
- 1 paprika, nakrájaná
- 1 mrkva, nastrúhaná
- 1 čili, nakrájané
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 litre vody
- 100 g húb, nakrájaných
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 400 g tuniaka
- Soľ, zmes papriky, tymian
- 1 žĺtok
- 100 ml smotany na varenie
- Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
Postup prípravy:
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej s maslom a opečte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte pór, papriku, mrkvu a čili. Všetko spolu dôkladne opečte po dobu 7 minút.
- Pridajte nakrájané zemiaky a nalejte vodu. Nechajte variť 15 minút.
- Nakrájané huby opečte 2 minúty na panvici s olivovým olejom. Pridajte nakrájaný cesnak a smažte ďalšie 2 minúty. Pridajte do polievky.
- Malé kúsky tuniaka opečte 2 minúty z každej strany a dajte do polievky. Potom pridajte soľ, zmes papriky a tymian a varíme ďalších 15 minút.
- V miske vyšľahajte žĺtok so smotanou a pridajte do polievky.
- Vypnite sporák, všetko premiešajte a nechajte polievku odstáť 15 minút.
- Nakoniec posypte polievku čerstvou petržlenovou vňaťou.
Video recept
Náš recept na Nórsku krémovú polievku je ako stvorený pre každého, kto miluje dobré jedlo, ale nechce stráviť celý deň v kuchyni. Je to dokonalý spôsob, ako si užiť chutný, domáci a zároveň nekomplikovaný pokrm. Tak si to užite a nech vám chutí!
Súvisiace články
Zdravá kapustová polievka: Pomôže Vám schudnúť a ešte k tomu je aj neuveriteľne chutná!
Zimná zeleninová maďarská polievka s mletým mäsom: Zahreje a chutí výborne!
Zimná kuracia polievka pôvodom z Turecka, ktorú nebudete môcť prestať jesť! Je vynikajúca!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Rýchle chutné