Úžasná medová torta, ktorá je nielen extrémne šťavnatá, ale tiež dokonale lahodná a vôbec nie príliš sladká. A to všetko za neuveriteľných 30 minút!
Predstavujeme vám jedinečný recept na medovú tortu s plnkou z kyslej smotany. Táto torta je ideálnou voľbou pre každého, kto miluje jemné dezerty bez zbytočného cukru. Jej príprava je navyše tak rýchla a jednoduchá, že ju zvládne naozaj každý. Nechajte sa unášať vlnou dokonalých chutí a vôní, ktoré vás prenesú do sveta sladkých pokušení bez výčitiek. Recept sme našli na youtube LiViera Desserts.
Medová torta s plnkou z kyslej smotany
Ingrediencie
Cesto:
- 180g medu
- 160g masla
- 1½ lyžičky jedlej sódy bikarbóny
- 4 stredne veľké vajcia
- ½ lyžičky soli
- 150g kryštálového cukru
- 250 g hladkej múky špeciál
- Forma na pečenie 38 x 35cm
Krém:
- 800g kyslej smotany s obsahom tuku 30%
- 150g práškového cukru
- 10g vanilkového cukru
Postup prípravy
- V malom hrnci zohrejte med s maslom a sódu. Pri miernej teplote zohrievajte, pokiaľ sa maslo neroztopí. Neustále miešajte. Po dosiahnutí bodu varu nechajte med tmavnúť ako karamel.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s kryštálovým cukrom do peny.
- Do vajíčkovej peny vmiešajte teplú medovú zmes a premiešajte.
- Postupne pridajte múku zmiešanú so soľou a pri nízkej rýchlosti mixéra všetko spolu dôkladne premiešajte.
- Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie s vnútorným rozmerom 38 x 35 cm a pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 180 °C.
- Po vychladení stiahnite z medového biskvitu papier na pečenie. Kraje cesta orežte a odložte. Budete ich ešte potrebovať.
- Medový plát po šírke a dĺžke prekrojte tak, aby vznikli 4 rovnaké časti.
- Odkrojky z medového plátu najemno rozdrvite.
- Medzitým zmiešajte kyslú smotanu s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu šľahajte, kým sa v nej cukor neroztopí.
- Upečený medový plát rozkrájajte, každý natrieme krémom a vrstvíme. Kraje aj vrch tiež natrieme krémom.
- Poslednú vrstvu natrieme krémom a obložíme omrvinkami z orezaných krajov.
- Nechajte tortu v chladničke stuhnúť aspoň 1-2 hodiny.
Video recept
Táto medová torta s plnkou z kyslej smotany podľa pani Vierky je nielen prekvapivo jednoduchá na prípravu, ale svojou neuveriteľne šťavnatou a lahodnou chuťou si získa srdce každého milovníka sladkostí. A to všetko za menej ako 30 minút! Skúste ju pripraviť aj vy a nechajte sa ohromiť tým, ako môže byť niečo tak jednoduché tak neskutočne chutné.
Súvisiace články
Fantastická vianočná torta SNEHOVÁ VLOČKA: Jemná a veľmi chutná!
Lahodná torta NAPOLEON z tenučkých plátkov chrumkavého cesta: Je úžasná, lahodná a krémová!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts