Mäkkučké domáce pizzové rožky sú neodolateľným občerstvením, ktoré si zamiluje celá rodina. Pripravte si ich jednoducho z kysnutého cesta, kečupu, šunky a mozzarelly a vychutnajte si ich teplé a chrumkavé.
Hľadáte chutný a rýchly recept na večeru? Vyskúšajte naše mäkučké domáce pizzové rožky! Sú plnené kečupom, šunkou a mozzarellou a zaručene uspokoja aj tie najnáročnejšie chute.
Domáce pizzové rožky
Budeme potrebovať:
Kvások:
- 20 g čerstvých kvasníc
- 300 ml mlieka
- 1 čajovú lyžičku cukru
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 150 ml rastlinného oleja
Náplň:
- Kečup
- Šunka
- Guľôčky mozzarelly
- 1 vajce (na potretie)
Postup prípravy:
- Kvasnice si rozdrvíme do misky, pridáme mlieko, 2 lyžice múky a cukor. Poriadne všetko premiešame.
- Zakryte misku utierkou a nechajte ju odpočívať 10 minút.
- Vložte kvások do väčšej misky, pridajte 500 g múky, olej a soľ. Pomocou robota vymiešajte cesto.
- Prekryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste po dobu 30 minút.
- Premiestnite cesto na pomúčnený povrch, posypte ho múkou a vyvaľkajte ho na valčeku. Rozdelte cesto na polovicu a každú polovicu potom rozdelte na trojuholníky.
- Nakrájané cesto preložte na papier na pečenie, namažte ho kečupom a položte naň plátok šunky.
- Na šunku umiestnite guľôčky mozzarelly a zrolujte cesto do tvaru rožka.
- Položte rožky na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Rozšľahajte vajíčko v malej miske a natriajte ním rožky.
- Vložte plech do predhriatej rúry a pečte 25 minút pri 200°C.
- Po upečení nechajte rožky vychladnúť a potom ich môžete podávať.
Dobrú chuť!
Domáce pizzové rožky – Video recept:
Ak si nie ste istí, ako postupovať pri príprave, môžete sledovať video návod, kde je celý proces ukázaný krok za krokom.
Domáce pizzové rožky sú skvelou alternatívou k pizze a sú ideálne na desiatu, obed alebo večeru. Vyskúšajte ich a uvidíte, že si ich zamilujete!
Súvisiace články
Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!
Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!
Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!