Mäkkučké domáce pizzové rožky: Najchutnejšie občerstvenie, po ktorom sa vždy len tak zapráši!

Domáce pizzové rožky
Domáce pizzové rožky

Obsah receptu

Mäkkučké domáce pizzové rožky sú neodolateľným občerstvením, ktoré si zamiluje celá rodina. Pripravte si ich jednoducho z kysnutého cesta, kečupu, šunky a mozzarelly a vychutnajte si ich teplé a chrumkavé.

Hľadáte chutný a rýchly recept na večeru? Vyskúšajte naše mäkučké domáce pizzové rožky! Sú plnené kečupom, šunkou a mozzarellou a zaručene uspokoja aj tie najnáročnejšie chute.

Domáce pizzové rožky

Budeme potrebovať:

Kvások:

  • 20 g čerstvých kvasníc
  • 300 ml mlieka
  • 1 čajovú lyžičku cukru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150 ml rastlinného oleja

Náplň:

  • Kečup
  • Šunka
  • Guľôčky mozzarelly
  • 1 vajce (na potretie)

Postup prípravy:

  1. Kvasnice si rozdrvíme do misky, pridáme mlieko, 2 lyžice múky a cukor. Poriadne všetko premiešame.
  2. Zakryte misku utierkou a nechajte ju odpočívať 10 minút.
  3. Vložte kvások do väčšej misky, pridajte 500 g múky, olej a soľ. Pomocou robota vymiešajte cesto.
  4. Prekryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste po dobu 30 minút.
  5. Premiestnite cesto na pomúčnený povrch, posypte ho múkou a vyvaľkajte ho na valčeku. Rozdelte cesto na polovicu a každú polovicu potom rozdelte na trojuholníky.
  6. Nakrájané cesto preložte na papier na pečenie, namažte ho kečupom a položte naň plátok šunky.
  7. Na šunku umiestnite guľôčky mozzarelly a zrolujte cesto do tvaru rožka.
  8. Položte rožky na plech pokrytý papierom na pečenie.
  9. Rozšľahajte vajíčko v malej miske a natriajte ním rožky.
  10. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte 25 minút pri 200°C.
  11. Po upečení nechajte rožky vychladnúť a potom ich môžete podávať.

Dobrú chuť!

Domáce pizzové rožky – Video recept:

Ak si nie ste istí, ako postupovať pri príprave, môžete sledovať video návod, kde je celý proces ukázaný krok za krokom.

Domáce pizzové rožky sú skvelou alternatívou k pizze a sú ideálne na desiatu, obed alebo večeru. Vyskúšajte ich a uvidíte, že si ich zamilujete!

Súvisiace články

Vynikajúca domáca pizza z plechu: Jednoduchá a predovšetkým chutná, bez potreby miesenia cesta!

Štefánske PIZZA ZEMIAČIKY: Len ich nakrájam, potriem omáčkou a posypem syrom!

Štefánske pizza slimáky z lístkového cesta plnené syrom a slaninou: Sú vynikajúce!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty