Maďarský tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších dezertov, ktorý je jednoduchý na prípravu a výsledný produkt je vždy chutný a krásne sa krája. Tento koláč je ideálny pre akúkoľvek príležitosť a je tak jednoduchý, že s ním nemôžete nič pokaziť.
Ingrediencie na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 250 g margarínu
- 120 g cukru v prášku
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie kypriaceho prášku
- štipka soli
- 2 vajíčka
- 100 ml kyslej smotany
Ingrediencie na náplň:
- 1 kg tvarohu
- 4 balíčky vanilkového cukru
- 4 vajíčka
- 1 balíček vanilkového pudingu
- cukor podľa chuti
- nastrúhaná kôra z 2 citrónov
Na posypanie:
- 1 lyžica krupice
Na vrch:
- 1 vajíčko
Postup prípravy:
Začnite tým, že rozdrobíte múku s margarínom a pridáte všetky ostatné prísady na cesto a premiešate. Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť rozvaľkajte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte krupicou. Potom zmiešajte suroviny na plnku v miske – všetko okrem bielkov. Bielky vyšľahajte do peny a pridajte do tvarohového krému. Toto zabezpečí, že koláč bude vysoký. Natrieme na cesto. Druhý plát cesta rozvaľkáme a položíme na vrch plnky. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút. Po upečení koláč nakrájame a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na FANTASTICKÉ DOMÁCE CUKRÍKY LEN ZA PÁR MINÚT! MOJE DETI ICH MILUJÚ!