Maďarský tvarohový koláč: Ten najjemnejší koláčik pod slnkom!

Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč

Obsah receptu

Maďarský tvarohový koláč je jedným z najobľúbenejších dezertov, ktorý je jednoduchý na prípravu a výsledný produkt je vždy chutný a krásne sa krája. Tento koláč je ideálny pre akúkoľvek príležitosť a je tak jednoduchý, že s ním nemôžete nič pokaziť.

Ingrediencie na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g margarínu
  • 120 g cukru v prášku
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 2 vajíčka
  • 100 ml kyslej smotany

Ingrediencie na náplň:

  • 1 kg tvarohu
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 4 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • cukor podľa chuti
  • nastrúhaná kôra z 2 citrónov

Na posypanie:

  • 1 lyžica krupice

Na vrch:

  • 1 vajíčko

Postup prípravy:

Začnite tým, že rozdrobíte múku s margarínom a pridáte všetky ostatné prísady na cesto a premiešate. Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť rozvaľkajte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte krupicou. Potom zmiešajte suroviny na plnku v miske – všetko okrem bielkov. Bielky vyšľahajte do peny a pridajte do tvarohového krému. Toto zabezpečí, že koláč bude vysoký. Natrieme na cesto. Druhý plát cesta rozvaľkáme a položíme na vrch plnky. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút. Po upečení koláč nakrájame a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na FANTASTICKÉ DOMÁCE CUKRÍKY LEN ZA PÁR MINÚT! MOJE DETI ICH MILUJÚ!


Obrázok od Fred Burg z Pixabay

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty