Krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki: Tieto koláčiky naplnia vaše srdce radosťou

Krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki
Krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki

Obsah receptu

Vyskúšajte krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki! Tieto koláčiky sú vyrobené z krehkého cesta plneného sladkou tvarohovou náplňou a sú ideálne pre každú príležitosť.

Sochniki sú tradičné ruské pečivo, ktoré si zamilujete pre ich lahodnú chuť a jednoduchú prípravu. Vďaka krehkému cestu a sladkej tvarohovej náplni sú tieto koláčiky neodolateľné pre deti aj dospelých.

Krehké pečivo plnené tvarohom Sochniki

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

  • 150 g masla (izbovej teploty)
  • 200 g kyslej smotany
  • 160 g cukru
  • 2 vajcia
  • cca 550 g hladkej múky
  • 15 g prášku do pečiva
  • Vanilkový extrakt
  • 1 štipka soli
  • Múka na posypanie pracovnej plochy

Náplň:

  • 400 g tvorohu
  • 120 g cukru
  • Bielko z 1 vajca

Na potretie:

  • Žĺtok z 1 vajca
  • 1 lyžica vody

Na posypanie (alternatíva):

  • Práškový cukor

Postup prípravy:

Príprava cesta:

  1. Zmäknuté maslo a cukor vymiešajte do peny.
  2. Pridajte vajcia, kyslú smotanu, vanilkový extrakt a soľ, a dôkladne premiešajte.
  3. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a postupne pridávajte do zmesi masla, kyslej smotany, vajec a cukru. Vymiešajte hladké cesto.
  4. Cesto nechajte v chladničke asi 20 minút odpočívať.

Príprava náplne:

  1. Do misky dajte tvoroh, pridajte bielko a cukor a roztlačte vidličkou.

Formovanie a pečenie sochnikov:

  1. Pracovnú dosku poprášte múkou, cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 0,4 cm a vykrajujte kolieska s priemerom cca 10 cm.
  2. Najprv vezmite kruh cesta a mierne ho roztiahnite, aby ste vytvorili ovál. Na jednu polovicu oválu dajte asi 1 vrchovatú čajovú lyžičku plnky z tvorohu a prekryte druhou polovicou cesta. Vytvarované sochniky ihneď položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Vaječný žĺtok rozmiešajte s vodou a potrieme ním koláčiky.
  4. Sochniki pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, alebo kým nezískajú svetlo zlatohnedú farbu. Nechajte ich vychladnúť a podľa potreby poprášte práškovým cukrom.

Poznámky:

  • Cesto by malo byť veľmi mäkké a elastické. Nemiešajte príliš dlho a múku pridávajte po troškách.
  • Množstvo cukru pre cesto a plnku upravte podľa vašej chuti.
  • Plnku pripravte bezprostredne pred spracovaním, aby zostala hustá a nebola príliš tekutá.
  • Dôležité je nepiecť sochniki príliš dlho, aby zostali šťavnaté a chutné.

Krehké pečivo plnené tvarohom SochnikiVideo recept:

Sochniki sú skvelým dezertom pre každú príležitosť. Sú lahodné, jednoduché na prípravu a určite potešia celú rodinu.

Súvisiace články:

Keď som ochutnal tento koláč, myslel som, že sa mi to sníva: Čokoládový koláč s tvarohom a čučoriedkami

Zdravý mrkvový koláč s tvarohom bez múky a cukru: Jednoduchý a chutný!

Tvarohové sviatočné rezy: Zákusok na pohostenie rodiny i návštev, ktorý ich ohromí svojou skvelou chuťou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Inspirations for All

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty