Search

Kokosovo-čokoládové Siedme nebo: Zákusok, ktorý patrí na každý sviatočný stôl

Kokosovo-čokoládové Siedme nebo
Kokosovo-čokoládové Siedme nebo

Obsah receptu

Máte chuť na dezert, ktorý by svojou chuťou preniesol vás aj vašich blízkych priamo do siedmeho neba? Predstavujeme vám recept na neodolateľný zákusok kokosovo-čokoládové Siedme nebo, ktorý je spojením lahodnej čokolády a exotického kokosu. Tento zákusok je nielen pastvou pre oči, ale aj pre chuťové poháriky. Jeho príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a zvládne ju aj začínajúci pekár či pekárka.

Zákusok kokosovo-čokoládové Siedme nebo je skutočným skvostom medzi dezertmi. Sladká chuť čokolády sa v ňom dokonale snúbi s jemnou arómou kokosu, a tak vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať tento skvelý zákusok aj v pohodlí domova. Pripravte ho pre svojich blízkych na slávnostnú príležitosť alebo si ho jednoducho doprajte ako sladkú odmenu po náročnom dni. Nechajte sa zlákať jeho neodolateľnou chuťou a vôňou a preneste sa do gurmánskeho raja.

Ingrediencie:

  • Na bielkovú vrstvu:
    • 4 bielka
    • 6 lyžíc cukru
    • 150 g mletých sušienok
    • 1 lyžica múky
    • 1 plát tortovej oblátky
  • Na kokosovú vrstvu:
    • 4 bielka
    • 6 lyžíc cukru
    • 100 g strúhaného kokosu
    • 2 lyžice múky
    • 1 plát tortovej oblátky
  • Na čokoládovú plnku:
    • 4 žĺtka
    • 8 lyžíc cukru
    • 150 g čokolády
    • 200 g masla
  • Na polevu:
    • 150 g čokolády
    • 3-4 lyžice oleja

Postup prípravy:

Príprava bielkovej vrstvy:

  • Vyšľahajte 4 bielka so 6 lyžicami cukru do tuhého snehu.
  • Jemne primiešajte mleté sušienky a múku.
  • Na plech položte plát oblátky, natrite pripravenou bielkovou zmesou a pečte 13 minút pri 180 °C. Nechajte vychladnúť.

Príprava kokosovej vrstvy:

  • Vyšľahajte zostávajúce 4 bielka so 6 lyžicami cukru do tuhého snehu.
  • Primiešajte strúhaný kokos a zvyšné 2 lyžice múky.
  • Zmes natrite na druhý plát oblátky a pečte 11 minút. Nechajte vychladnúť.

Čokoládová plnka:

  • V hrnci vyšľahajte žĺtka s 8 lyžicami cukru.
  • Zmes vložte do dvojitého hrnca nad paru a miešajte približne 10 minút, až kým nezhustne.
  • Pridajte čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí. Po vychladnutí primiešajte maslo a vyšľahajte do hladka.

Zostavenie zákusku:

  • Na upečenú bielkovú vrstvu rozotrite čokoládovú plnku.
  • Prikryte druhou oblátkou kokosovou stranou nahor a jemne zaťažte, aby sa vrstvy spojili.

Príprava a nanesenie polevy:

  • Čokoládu rozpustite s olejom vo vodnom kúpeli, až kým nevznikne hladká poleva.
  • Nalejte na vrch zákusku a rovnomerne rozotrite. Nechajte vychladnúť.

Dokončenie:

  • Koláč nechajte vychladnúť a pred podávaním nakrájajte na rezy.

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu chuť kokosu môžete použiť kokosové mlieko namiesto časti mlieka v čokoládovej plnke.
  2. Ak nemáte k dispozícii tortové oblátky, môžete použiť piškótový korpus.
  3. Pred nanesením polevy nechajte zákusok dobre vychladnúť, aby sa poleva neroztiekla.
  4. Do polevy môžete pridať lyžicu rumu pre zaujímavejšiu chuť.
  5. Zákusok môžete ozdobiť strúhaným kokosom, čokoládovými hoblinami alebo ovocím.

Video recept:

Veríme, že si prípravu a následnú konzumáciu zákusku kokosovo-čokoládové Siedme nebo užijete. Tento dezert je skvelou voľbou pre každú príležitosť a zaručene poteší všetkých maškrtníkov. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Neodolateľný zákusok z dlhých piškót: Toto je ten najlepší!

Jahodové rezy so šľahačkou a jemnou piškótou – šťavnatý a osviežujúci zákusok k víkendovej kávičke

Citrónové rezy – sladký, ale svieži citrónový zákusok, ktorý možno ešte nepoznáte

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domaći Recepti

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty