Kávový koláč bez pečenia: Na narodeniny mi ho pripravila moja susedka. Bol taký vynikajúci, že som si od nej hneď pýtala recept!

Kávový koláč bez pečenia
Kávový koláč bez pečenia

Obsah receptu

Tento recept na kávový koláč bez pečenia pomarančovým želé je jednoduchý a rýchly. Kombinácia chutí kávy a pomaranča je vynikajúca a určite vás očarí. Recept je tak jednoduchý, že ho zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Kávový koláč bez pečenia – Ingrediencie:

veľký plech s rozmermi približne 25 x 35 cm

  • 2 poháre sušeného mlieka
  • 800-900 g homogenizovaného vanilkového tvarohu
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 2 balenia okrúhlych piškót (asi 350 g)
  • 1 žĺtok
  • 1 balenie želatíny + 375 ml pomarančovej šťavy
  • 2 balenia želatíny + 750 ml pomarančovej šťavy
  • 2 PL želatíny + 2 PL instantnej kávy

Postup prípravy:

Začnite tým, že maslo a tvaroh necháte dosiahnuť izbovú teplotu. Potom rozpustite jedno balenie želatíny v zohriatej pomarančovej šťave, ktorá by nemala byť horúca, a nechajte ju vychladnúť. Plech potrite tukom a piškóty namočte do pomarančového želé, ktoré potom uložte na dno plechu.

Následne sa pustite do prípravy tvarohovej hmoty. Do misky dajte dve lyžice želatíny a kávu, zalejte 125 ml horúcej vody, premiešajte a nechajte poriadne vychladnúť. Maslo vyšľahajte so žĺtkom a cukrom do nadýchanej peny. Potom postupne pridávajte tvaroh, premiešajte, pridajte ďalšiu časť tvarohu a znovu premiešajte.

Do výslednej hmoty pridajte sušené mlieko a premiešajte. Nakoniec pridajte postupne vychladnutú želatínu s kávou. Miešajte len tak dlho, kým sa nespojí. Túto hmotu potom vylejte na piškóty a nechajte pol hodiny v chladničke, aby hmota začala tuhnúť.

Na túto hmotu potom položte vrstvu piškót, ktoré tiež namočte do želé. Dezert potom vložte do chladničky. Zvyšné dve želatíny rozpustite v 750 ml vriacej pomarančovej šťavy, dôkladne premiešajte a nechajte trochu vychladnúť. Potom dezert zalejte pomarančovou želatínou a nechajte ho cez noc v chladničke, aby všetko dôkladne stuhlo. Cesto sa dobre krája, je stabilné a vyzerá pekne. Navyše, jeho chuť v kombinácii s osviežujúcim pomarančovým želé je vynikajúca a určite poteší každého hostia. Dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Smaki Katriny

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty