Jemný krupicový koláč: Doslova sa rozplýva na jazyku, taký je výborný!

krupicový koláč
krupicový koláč

Obsah receptu

Predstavujeme vám recept na jemný krupicový koláč, ktorý je tak lahodný, že by ho deti jedli každý deň.

Recept na krupicový koláč:

Ingrediencie:

  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 6 PL vody izbovej teploty
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 l mlieka
  • 180 g detskej krupice
  • 130 g kryštálového cukru
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 250 g masla

Na polevu:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 150 ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy:

  1. Vyšľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom, pridajte cukor, krupicu a 200 ml mlieka, a vyšľahajte dohladka.
  2. V hrnci zovrite 800 ml mlieka, zašľahajte pripravenú hmotu a uvaríte hustý krém.
  3. Horúci krém prelejte do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
  4. V miske si zmiešajte múku, kypriaci prášok a kakao.
  5. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a zvlášť vyšľahajte žĺtky s cukrom. Pridajte vlažnú vodu a suchú múčnu zmes, a potom zľahka zapracujte bielkový sneh.
  6. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (20 x 36 cm) a pečte pri 180 °C asi 35 – 40 minút.
  7. Vychladnutý krém vyšľahajte mixérom a zašľahajte doň zmäknuté maslo. Natriete ho na upečenú piškótu.
  8. Na polevu zalejte mliečnu čokoládu horúcou šľahačkovou smotanou a vyšľahajte. Polevou zalejte krém a nechajte v chladničke stuhnúť.

Video recept:

Tento jemný krupicový koláč je rýchly a jednoduchý na prípravu, a je tak lahodný, že by ho vaše deti jedli každý deň. Dobrú chuť!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Vynikajúci jogurtový koláč s marhuľami: šťavnatý a nadýchaný!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Natašine Slastice

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty