Jednoduchý recept z lístkového cesta a salámy: Moja obľúbená rýchlovka pre nečakanú návštevu

recept z lístkového cesta a salámy
Pohostenie z lístkového cesta a salámy

Obsah receptu

Máte chuť na niečo chutné a rýchle? Tento jednoduchý recept z lístkového cesta a salámy je presne to, čo potrebujete! Je to moja obľúbená rýchlovka, keď sa nečakane ohlási návšteva a ja nemám veľa času na varenie. S týmto receptom vykúzlite chutné pohostenie raz-dva a vaši hostia budú nadšení.

Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi variabilný. Môžete doň pridať svoje obľúbené ingrediencie a experimentovať s chuťami. Okrem toho je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky salámy a syra, ktoré sa vám povaľujú v chladničke. Tak čo, idete do toho?

Ingrediencie:

  • 200 g lístkového cesta
  • 150 g mäkkej salámy
  • 150 g tvrdého syra
  • 150 g zemiakov
  • 30 g majonézy
  • 1 vajce (na potretie)
  • Mletá sladká červená paprika (na posypanie)

Postup prípravy:

  1. Príprava náplne:
    Najprv nastrúhajte mäkkú salámu, tvrdý syr a zemiaky na hrubo. Všetky tieto nastrúhané zložky zmiešajte v miske s majonézou, aby vznikla jednotná náplň.
  2. Tvarovanie rolky:
    Lístkové cesto rozvaľkajte na tenký plát. Na vyvaľkané cesto rovnomerne rozložte pripravenú náplň. Okraj cesta potrite trochou vody, aby sa cesto pri rolovaní lepšie zlepilo. Cesto pevne zrolujte a zatlačte konce, aby náplň nevytiekla.
  3. Príprava na pečenie:
    Rolku preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch rolky potrite vyšľahaným vajíčkom a posypte mletou červenou paprikou pre farbu a chuť.
  4. Pečenie:
    Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým nebude rolka zlatistá a chrumkavá.
  5. Podávanie:
    Po upečení nechajte rolku mierne vychladnúť, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Použite kvalitné lístkové cesto. Čím kvalitnejšie cesto, tým lepšie bude rolka chutiť.
  2. Nebojte sa experimentovať s náplňou. Do rolky môžete pridať aj iné ingrediencie, napríklad šunku, kukuricu, olivy alebo bylinky.
  3. Rolku môžete podávať teplú aj studenú. Teplá rolka je skvelá ako hlavné jedlo, studená zase ako chutná desiata alebo večera.
  4. Ak chcete, aby bola rolka extra chrumkavá, potrite ju pred pečením rozšľahaným vajíčkom.
  5. Rolku môžete posypať aj inými koreninami, napríklad rascou, sezamom alebo oreganom.

Video recept:

Verím, že sa vám tento jednoduchý recept z lístkového cesta a salámy bude páčiť. Je to skvelý spôsob, ako rýchlo a jednoducho pripraviť chutné pohostenie pre rodinu a priateľov. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Máte doma jablká a lístkové cesto? Pripravte si tieto lahodné jablkové taštičky z lístkového cesta: Chutná desiata za pár minút!

Pečené zemiaky s vajíčkami: Toto geniálne pohostenie má na oslave vždy veľký úspech!

Fantastické plnené lístkové cesto: Ideálny recept na pohostenie pri rodinných stretnutiach alebo oslavách!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty