Search

Hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach: Tak lahodný a šťavnatý koláč som ešte nejedla!

Mokrý čokoládový koláč
Mokrý čokoládový koláč

Obsah receptu

Publikované: 3. októbra 2023, 00:00

Čokoládový koláč je vždy hitom na akomkoľvek stole. Tento recept vám ukáže, ako si môžete pripraviť hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa doslova topí v ústach. Je tak lahodný a šťavnatý, že si ho zamiluje každý milovník čokolády.

Recept na hrnčekový mokrý čokoládový koláč:

Ingrediencie:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 150g cukru (3/4 šálky)
  • Štipka soli
  • 120g polohrubej múky (3/4 šálky)
  • 30g kakaa (2,5 lyžice)
  • 1/2 čl prášku do pečiva

Krém:

  • 600g marhúľ
  • 100g cukru (1/2 šálky)
  • 25g kukuričného škrobu (2 polievkové lyžice)
  • 30g vody (2 polievkové lyžice)
  • 100g masla (4 lyžice)
  • 600g tvarohu alebo mäkkého syra (2,5 šálky)
  • 100g cukru (1/2 šálky)

Na čokoládovú polevu:

  • 200g čokolády
  • 100g masla (4 lyžice)

Pekáč 28 x 18 cm

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s 150g cukru a štipkou soli.
  2. Postupne vmiešavajte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva.
  3. Cesto prelejte do formy o rozmeroch 28x18cm, ktorú ste vystlali papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.
  4. Marhule dôkladne umyte, nakrájajte na mesiačiky a rozmixujte pomocou tyčového mixéra.
  5. V hrnci pripravte marhuľový krém: kombinujte rozmixované marhule, 100g cukru, kukuričný škrob a vodu. Varte, až kým zmes nezhustne. Následne pridajte maslo a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Krém prikryjte fóliou a nechajte vychladnúť.
  6. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom ho opatrne rozkrojte na tri rovnaké pláty.
  7. V miske zmiešajte tvaroh s 100g cukru. Do tejto zmesi vmiešajte marhuľový krém.
  8. Na prvý plát koláča natriete časť krému, položte druhý plát, natriete ďalšiu časť krému, položte tretí plát a vrch natriete zvyšným krémom.
  9. Koláč umiestnite do chladničky a nechajte stáť aspoň 4 hodiny.
  10. V hrnci na miernom ohni rozpustite čokoládu spolu s maslom. Touto čokoládovou zmesou potrite vrch koláča.
  11. Koláč ešte raz vložte do chladničky a nechajte stáť ďalších 15 minút.

Dobrú chuť!

Mokrý čokoládový koláč – Video recept:

Tento hrnčekový mokrý čokoládový koláč je dokonalou kombináciou bohatej čokolády a osviežujúceho marhuľového krému. Jeho lahodná a šťavnatá konzistencia zaručuje, že bude hitom na akomkoľvek stole. Sledujte video recept a pripravte si tento úžasný dezert, ktorý si zamiluje každý milovník čokolády.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Hrnčekový jablkový koláč s pudingom: Fantasticky jemný a pripravený za 15 minút!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty