Jablkový koláč je klasika, ktorú milujú mnohí. No čo keby sme vám predstavili recept, ktorý je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu? Tento hrnčekový jablkový koláč s pudingom je skutočným objavom, ktorý vás prekvapí svojou neuveriteľnou jemnosťou a bohatou chutnou kombináciou.
Recept na hrnčekový jablkový koláč s pudingom:
Ingrediencie:
- Jablká: 2 ks
- Na cesto:
- Vajcia: 2 ks
- Cukor: 1 pohár (100 ml)
- Mlieko: 1 pohár
- Vanilkový cukor: 1 bal.
- Prášok do pečiva: 1 lyžička
- Hladká múka: 2 hrnčeky (250 ml/hrnček) – pridávajte postupne
- Na krém:
- Vajce: 1 ks
- Škrob: 1 polievková lyžica
- Mlieko: 250 ml
Postup prípravy:
- Začneme prípravou krému. V malom množstve mlieka rozmiešame vajce, škrob a cukor. Pridáme zvyšné mlieko a dobre premiešame. Uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť.
- Vajcia vyšľaháme s cukrami a pridáme mlieko. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Jablká nakrájame na malé kúsky.
- Formu vymastíme maslom a na dno uložíme nakrájané jablká.
- Na jablká navrstvíme cesto.
- Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto navrstvíme krém, vytvoríme mriežkový vzor.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 30 minút.
Hrnčekový jablkový koláč – Video recept:
Tento hrnčekový jablkový koláč s pudingom je ideálnym riešením pre rýchlu a chutnú sladkosť. Je jemný, vláčny a plný bohatej chuti jabĺk a krému. Určite si ho zamilujete!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Babičkin jablkový koláč z 1 vajíčka: Jemný a lahodný!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Betül’s Kitchen Love