Hrnčekový jablkový koláč s pudingom: Fantasticky jemný a pripravený za 15 minút!

hrnčekový jablkový koláč
hrnčekový jablkový koláč

Obsah receptu

Jablkový koláč je klasika, ktorú milujú mnohí. No čo keby sme vám predstavili recept, ktorý je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu? Tento hrnčekový jablkový koláč s pudingom je skutočným objavom, ktorý vás prekvapí svojou neuveriteľnou jemnosťou a bohatou chutnou kombináciou.

Recept na hrnčekový jablkový koláč s pudingom:

Ingrediencie:

  • Jablká: 2 ks
  • Na cesto:
    • Vajcia: 2 ks
    • Cukor: 1 pohár (100 ml)
    • Mlieko: 1 pohár
    • Vanilkový cukor: 1 bal.
    • Prášok do pečiva: 1 lyžička
    • Hladká múka: 2 hrnčeky (250 ml/hrnček) – pridávajte postupne
  • Na krém:
    • Vajce: 1 ks
    • Škrob: 1 polievková lyžica
    • Mlieko: 250 ml

Postup prípravy:

  1. Začneme prípravou krému. V malom množstve mlieka rozmiešame vajce, škrob a cukor. Pridáme zvyšné mlieko a dobre premiešame. Uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrami a pridáme mlieko. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Jablká nakrájame na malé kúsky.
  4. Formu vymastíme maslom a na dno uložíme nakrájané jablká.
  5. Na jablká navrstvíme cesto.
  6. Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto navrstvíme krém, vytvoríme mriežkový vzor.
  7. Pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 30 minút.

Hrnčekový jablkový koláč – Video recept:

Tento hrnčekový jablkový koláč s pudingom je ideálnym riešením pre rýchlu a chutnú sladkosť. Je jemný, vláčny a plný bohatej chuti jabĺk a krému. Určite si ho zamilujete!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Babičkin jablkový koláč z 1 vajíčka: Jemný a lahodný!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Betül’s Kitchen Love

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty