Máte doma dve jablká a chuť na niečo sladké? Tento recept na extra jemné jablkové koláčiky podľa mojej babičky je presne to, čo potrebujete! Je to úžasný spôsob, ako využiť jablká a zároveň si vychutnať lahodný dezert.
Tieto koláčiky sú skvelým príkladom toho, ako z jednoduchých surovín môžete vytvoriť niečo úplne výnimočné. S kombináciou mäkkého cesta a sladko-kyslých jabĺk, tieto koláčiky sú nielen chutné, ale aj potešením pre oko.
Extra jemné jablkové koláčiky
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 80 g kryštálového cukru
- 75 ml mlieka
- 3 vajcia
- 50 g medu
- 70 ml masla
- Vanilkový extrakt
- 10 g prášku do pečiva
- 2 jablká
- Marhuľový džem
- Hrozienka
Na posypanie:
- Kokos alebo práškový cukor
Postup prípravy:
- V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
- Pridáme mlieko, roztopené maslo a med, a dobre premiešame.
- Postupne pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, a vytvoríme jednotné cesto.
- Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka a dávkujeme na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Na cesto položíme nakrájané jablká a hrozienka.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.
- Po upečení sušienky potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s vodou.
- Posypeme strúhaným kokosom alebo práškovým cukrom.
Video recept:
Nech už máte akúkoľvek príležitosť alebo len tak máte chuť na pečenie, tieto jablkové koláčiky sú vždy skvelou voľbou. Jednoduchá príprava a fantastická chuť zaručujú, že tento recept sa stane rýchlo vašim obľúbeným.
Súvisiace články
Super krémový jablkový koláč s pudingom za 15 minút: Rýchly a jednoduchý!
Kráľovský jablkový dezert: Fantastická chuť a jednoduchá príprava. Nesmie chýbať na žiadnej oslave!
Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette arabe facili