ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA bez VAJEC, MLIEKA A MASLA: Je jemná a super chutná!

ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA
ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA

Obsah receptu

Hľadáte recept na čokoládovú tortu, ktorá je nielen výnimočne chutná, ale aj vhodná pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom, maslu a vajíčkam? Táto čokoládová pôstna torta vás zaručene prekvapí svojou jednoduchosťou a výslednou chuťou.

ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA – RECEPT:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 ml vody
  • 150 g kryštálového cukru
  • 60 ml oleja
  • 40 g kakaa
  • Štipka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL 9% octu
  • Šťava (z ovocia podľa výberu)
  • 3 PL krupice (na krém)
  • 30g horkej čokolády

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, kakao, soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
  2. Postupne pridávajte vodu a olej. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac vody.
  3. Cesto vylejte do formy (24 cm v priemere) vystlanej papierom na pečenie a vymastenej na bokoch.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 40-45 minút. Skontrolujte špáradlom.
  5. Medzitým pripravte krém. V hrnci zahrejte šťavu, pridajte krupicu a miešajte, kým nevznikne hustá kaša. Krém nechajte vychladnúť.
  6. Upečený korpus nechajte vychladnúť, potom ho prekrojte na polovicu. Môžete ho tiež zvlhčiť mliekom.
  7. Na jednu polovicu korpusu nanesieme krém, prikryjeme druhou polovicou a celú tortu potrieme zvyšným krémom.
  8. Tortu posypte rozdrvenými kúskami korpusu z odrezkov a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.

ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA – Video recept:

Táto čokoládová pôstna torta je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí hľadajú alternatívu klasických receptov. Je jemná, chutná a pritom tak jednoduchá na prípravu. Určite si ju zamilujete!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Marina Enikeeva

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty