Search

Berlínsky rezeň so zemiakovým šalátom

Berlínsky rezeň so zemiakovým šalátom
berlínsky rezeň

Obsah receptu

Publikované: 19. mája 2023, 00:00

Prinášame vám úchvatný recept na Berlínsky rezeň podľa známeho youtube kanálu Recepty bez brepty, ktorý je skutočne jedinečný.

Obrovský kus bravčového stehna, obalený v krásne chrumkavom trojobale, servírovaný s vynikajúcim zemiakovým šalátom – jednoducho povedané, toto je pokrm, ktorý by ste si určite mali vyskúšať doma.

Pre najlepší Berlínsky rezeň potrebujeme:

Na rezeň:

  • chren
  • 3 čajové lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 3 čajové lyžičky plnotučnej horčice
  • bravčové stehno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajcia
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • rastlinný olej
  • maslo

Na šalát:

  • 600 g zemiakov
  • 3 vajcia
  • 100 g uhoriek
  • kôpor
  • 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 6 polievkových lyžíc majonézy
  • mleté korenie
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Začíname tak, že si pripravíme horčicovú zmes. Chren očistíme, nastrúhame a vložíme ho do misky. Pridáme k nemu hrubozrnnú horčicu a plnotučnú horčicu a všetko spolu premiešame.
  2. Bravčové mäso nakrájame na plátky na pevnej podložke. Plátky prekryjeme fóliou a dobre vyklepeme z oboch strán. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Na naklepané mäso nanesieme horčicovú zmes, ktorú sme si predtým pripravili, a rovnomerne ju rozotrieme po celom povrchu.
  4. Vajcia rozšľaháme v miske. Mäso najprv obalíme v múke z oboch strán, potom ho obalíme vo vajci a na záver v strúhanke.
  5. Rezeň vysmažíme na panvici s olejom z oboch strán dozlatista. Potom ho preložíme do sklenenej formy na pečenie vystlanej servítkou, na vrch položíme kúsok masla a pečieme 10 minút pri teplote 100°C.
  6. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame cez strunový krájač. Následne ich vložíme do misy.
  7. Do misy s nastrúhanými zemiakmi pridáme nakrájané vajcia uvarené na tvrdo.
  8. Následne pridáme nakrájané uhorky, kôpor, worcestrovú omáčku, horčicu, majonézu, korenie a soľ.
  9. Všetko obsah misy spolu dôkladne premiešame. Ak je potrebné, môžeme pridať nálev z uhoriek.
  10. Hotový Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky


zdroj: Recepty bez brepty

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty