Základný maslový krém pre torty alebo zákusky: Vyzerá skvele, je lahučký a chuťovo výborný!

základný maslový krém
základný maslový krém

Obsah receptu

Chystáte sa na prípravu torty alebo koláčov a hľadáte ten pravý krém, ktorý by bol nielen vizuálne lákavý, ale aj neodolateľne chutný? Vyskúšajte tento recept na základný maslový krém, ktorý je dokonalou voľbou pre každú príležitosť.

Základný maslový krém je jedným z kľúčových pilierov cukrárskeho umenia. Jeho bohatá, jemná chuť a krémová textúra robia z neho ideálnu voľbu pre dekoráciu a plnenie rôznych druhov pečiva. Tento jednoduchý recept vám ukáže, ako pripraviť dokonalý maslový krém, ktorý bude mať práve tú správnu konzistenciu a chuť.

Recept na základný maslový krém

Ingrediencie

  • 250g masla (izbovej teploty)
  • 1/4 l smotany na šľahanie
  • 5 žĺtkov
  • 100g práškového cukru

Postup prípravy

Do hrnca vložíme smotanu na šľahanie a privedieme ju k varu. Cukor a žĺtky vyšľaháme pomocou mixéra do peny. Opatrne prilievame horúcu šľahačku a šľaháme na vysokých otáčkach. Zmes potom prelejeme späť do hrnca a dáme ju variť, pričom je dôležité neustále miešať na malom plameni. Keď krém zhustne, je hotový. Necháme ho vychladnúť.

Teraz vyšľahám maslo izbovej teploty do hustej peny, ktorá by mala vyzerať ako hustá šľahačka. Za stáleho miešania postupne pridávame krém k vyšľahanému maslu. Hotový krém dáme do misky a necháme ho vychladnúť.

Video recept

Neobmedzujte sa len na torty

Maslový krém môžete využiť nielen na torty, ale aj na rôzne druhy koláčov, cupcakeov či ako náplň do makroniek. Jeho univerzálnosť a prispôsobivosť sú jednými z mnohých dôvodov, prečo je tak obľúbený.

Základný maslový krém je nevyhnutným prvkom v repertoári každého cukrára. S nasledovaním týchto jednoduchých krokov a tipov môžete vytvoriť krém, ktorý je nielen vizuálne atraktívny, ale aj nesmierne chutný.

Súvisiace články

Najlepší čokoládový krém bez masla a cukru len s 3 INGREDIENCIAMI: Na zdobenie a plnenie koláčov

Šľahaný karamel: Najlepší krém na zdobenie a plnenie koláčov. Dávam ho aj na palacinky!

Pravý a bohatý vanilkový cukrársky krém so žĺtkami: Ideálny do všetkých koláčov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Martina Jindřichovská

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty