Hľadáte recept na lahodné a šťavnaté bravčové rezne na cibuli, ktoré sa doslova rozpadajú na jazyku? Nehľadajte ďalej! Tento jednoduchý a rýchly recept je ideálny pre každú príležitosť a zvládne ho aj ten najneskúsený kuchár.
Užite si výnimočný gastronomický zážitok s naším receptom na bravčové rezne na cibuli. Jemné mäso v lahodnej cibuľovej omáčke s petržlenovou vňaťou vás očarí svojou chuťou a vôňou.
Bravčové rezne na cibuli
Ingrediencie:
- 2 cibule
- Kus bravčového karé
- Soľ a korenie podľa chuti
- 200ml vody
- Hladká múka na zahustenie
- Lyžica smotany
- Nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu
Postup prípravy:
- Rozohrejte panvicu a pridajte trošku oleja alebo masti.
- Nakrájajte bravčové karé na rovnaké kusy a následne ich vyklepte, nakorente a osoľte.
- Mäso sprudka opečte na panvici z obidvoch strán po dobu 4 až 5 minút.
- Pridajte nakrájanú cibulu do panvice a premiešajte.
- Pridajte 200 ml vody, opäť osolte a okoreňte podľa chuti.
- Zakryte a nechajte dusit’ na miernom ohni po dobu 50 minút. Občas skontrolujte a podľa potreby pridajte vodu.
- Keď je mäso mäkké, zmiešajte hladkú múku s vodou a pridajte do panvice na zahustenie. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.
- Na záver pridajte lyžicu smotany a premiešajte.
- Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňat’ou alebo pažítkou.
Bravčové rezne na cibuli – Video recept:
Doprajte si toto chutné a sýte jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Recept je nenáročný na prípravu a zvládne ho aj začiatočník. Neváhajte a vyskúšajte ho už dnes!
Súvisiace články
Šťavnaté bravčové mäso na cibuli s nakladanými uhorkami: Tento obed nikdy nesklame!
Veľkonočné bravčové rezne so syrom: Mäkké a šťavnaté mäsko z rúry!
Fantastický gruzínsky šalát s bravčovým mäsom: jednoduchý, chutný a bez majonézy!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála schnell food