Kokosovo-orechové rezy, ktoré rozžiaria vaše Vianoce: Podľa starej rodinnej receptúry

kokosovo-orechové rezy
kokosovo-orechové rezy

Obsah receptu

Pripravte si pohárik vareného vínka a nechajte sa uniesť vôňou Vianoc, zatiaľ čo vám predstavím recept na kokosovo-orechové rezy, ktoré sú v mojej rodine tradíciou už roky.

Vianoce bez týchto rezov si neviem ani predstaviť. Ich príprava je sviatočným rituálom, ktorý prináša do domu tú pravú vianočnú atmosféru. A veru, výsledok stojí za to – mäkké, vláčne cesto, bohatý krém a neodolateľná kombinácia kokosu s orechmi.

Vianočné kokosovo-orechové rezy

Ingrediencie:

  • Cesto:
    • 10 bielkov
    • 200 g práškového cukru
    • 10 žĺtkov
    • 4 lyžice kakaa
    • 2 lyžice hladkej múky
    • 200 g nasekaných lieskových orechov
  • Krém:
    • 100 ml mlieka
    • 100 g čokolády
    • 300 g masla
    • 200 g práškového cukru
  • Kokosová náplň:
    • 200 ml vody
    • 200 g cukru
    • 250 g strúhaného kokosu
    • 150 g masla
  • Čokoládová poleva:
    • 200 g bielej čokolády
    • 100 g masla
    • 100 g tmavej čokolády
    • 50 g masla

Postup prípravy:

Začnite predhrevom rúry na 180 °C. Pripravte vodný kúpeľ na rozpustenie čokolády, ktorú budete potrebovať neskôr. Rozpustite čokoládu a potom ju nechajte vychladnúť, pričom ju občas premiešajte, aby zostala tekutá.

Vo veľkej mise vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuha. Postupne pridávajte práškový cukor a miešajte, až kým nevznikne lesklý sneh.

Pomaly pridávajte žĺtky a neustále šľahajte.

Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kakaom a jemne mleté lieskové orechy a zľahka premiešajte vareškou.

Cesto rozdeľte na dve polovice a každú vylejte na pripravený plech o veľkosti 33×29 cm. Pečte na hornom/spodnom teple 10 minút pri 180 °C. Po upečení nechajte korpusy vychladnúť.

Pre kokosovú náplň zahrejte vodu s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí, pridajte maslo a nakoniec kokos. Miešajte, až kým nevznikne homogénna zmes a potom nechajte vychladnúť.

Pre krém vyšľahajte maslo do bielej peny a potom postupne pridávajte práškový cukor. Čokoládu, ktorú sme si predtým rozpustili, zmiešajte s 100 ml mlieka a pomaly pridávajte do maslovej zmesi za stáleho šľahania na nízkych otáčkach.

Polovicu krému natrieme na jednu polovicu korpusu a uhladíme. Vložte do chladničky, aby krém stuhnul. Po vychladení na krém rozotrite kokosovú náplň a uhladíte. Na kokosovú náplň natrieme zvyšnú polovicu krému a znova uhladíme. Na vrch položíme druhý plát korpusu.

Pre čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a bielu čokoládu a následne ňou polejte koláč.

50 g masla a 100 g horkej čokolády tiež rozpustite vo vodnom kúpeli a pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na vrchu koláča ozdoby podľa inšpirácie z videa.

Koláč dajte do chladničky, kým čokoláda nezstuhne.

Dobrú chuť!

Video recept

Kokosovo-orechové rezy sú viac než len dezert, sú to spomienky, ktoré sa vracajú každým sviatkom. Či už ste skúsený pekár alebo začiatočník, tento recept vám umožní vytvoriť kúsok vianočnej magie priamo vo vašej kuchyni. Nechajte sa zlákať lahodnou chuťou a premeníte vaše Vianoce na nezabudnuteľnú slávnosť. Tak prečo nepridať tento recept do vašej sviatočnej zbierky a urobiť tieto Vianoce naozaj výnimočnými?

Súvisiace články

Viedenské krémové rezy: Chutný a šťavnatý zákusok ako od cukrára!

Legendárne žĺtkové rezy: Najtradičnejší nielen vianočný dezert!

Exkluzívny tajný recept na tortové rezy, ktoré vyhrali cenu cukrára: Tip na skvelý sviatočný dezert!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty