Jednoduchý recept na pečenú zeleninu: Je to také chutné, že to pripravujem takmer každý víkend

Pečená zelenina
Pečená zelenina

Obsah receptu

Poznáte ten pocit, keď objavíte niečo tak chutné, že to chcete mať na tanieri každý víkend? Tak to mám s týmto jednoduchým receptom na pečenú zeleninu. Pečená zelenina je neuveriteľne dobrá a ešte k tomu také jednoduchá na prípravu!

Pečená zelenina

Ingrediencie:

  • 250 gramov zemiakov
  • 1 malú brokolicu (50 gramov)
  • 2 mrkvy strednej veľkosti (200 gramov)
  • 1 malá cibuľa (85 gramov)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 a ½ čajovej lyžičky zmiešaných byliniek (rozmarín, oregano, tymián)
  • ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • ½ čajovej lyžičky mletej čiernej papriky
  • ½ čajovej lyžičky soli

Postup prípravy:

  1. Zemiaky, brokolicu, mrkvy a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Zmiešajte všetky zeleninové kúsky v miske s olivovým olejom.
  3. Pridajte kukuričný škrob, bylinky, cesnakový prášok a čiernu papriku. Dobrým prepojením ingrediencií zabezpečíte rovnomernú chuť.
  4. Pridajte soľ a premiešajte.
  5. Panvicu predhrejte na vysokú teplotu po dobu 30 sekúnd, potom znížte na stredne nízku teplotu.
  6. Zeleninu rovnomerne rozložte na panvici.
  7. Pečte 15 – 20 minút, potom panvicu otočte a pečte ďalších 15 – 20 minút.
  8. Dobrú chuť!

Pečená zeleninaVideo recept:

Takže, keď budete nabudúce premýšľať, čo dobrého si pripraviť na víkend, pečená zelenina je tá správna voľba. Je to perfektný spôsob, ako si zjednodušiť víkendové varenie a zároveň si pochutiť na niečom zdravom a chutnom.

Súvisiace články

Moja talianska kamarátka mi dala recept na fantastickú fazuľovú polievku! Jeme ju už týždeň a stále ju chceme!

Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille: Francúzska klasika

Rýchly recept na zapekanú zeleninu, ktorá je chutnejšia ako mäso! Chutné a zdravé jedlo!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Harma’s Kitchen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty