Exkluzívny tajný recept na tortové rezy, ktoré vyhrali cenu cukrára: Tip na skvelý sviatočný dezert!

tortové rezy
tortové rezy

Obsah receptu

Milí milovníci pečenia, dnes je váš šťastný deň! Predstavujeme vám exkluzívny recept na tortové rezy, ktoré nie lenže potešia vašu chuť na sladké, ale zároveň sú tak jednoduché, že ich zvládne každý!

Nech sa páči, pripravte si perá a papier, lebo tu prichádza recept, ktorý zmení váš svet pečenia. Tieto tortové rezy, ktoré získali cenu cukrára, sú viac než len dezert, sú to vstupenky do raja sladkostí.

Ingrediencie:

  • Kakaové cesto:
    • 6 bielkov
    • 110 g cukru
    • 6 žĺtkov
    • 100 g hladkej múky
    • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
    • 20 g kakaa
  • Svetlé cesto:
    • 4 bielka
    • 75 g cukru
    • 90 g hladkej múky
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • 4 žĺtky
  • Sirup:
    • 200 ml vody
    • 200 ml jahodového sirupu
  • Poleva:
    • 150 g čokolády
    • 100 ml hustej smotany
  • Krém:
    • 400 ml mlieka
    • 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
    • 200 g cukru
    • vanilkový extrakt
    • 250 g masla

Postup prípravy:

Krém

Zmiešajte 100 ml mlieka a 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu. Dajte variť 300 ml mlieka s neustálym miešaním spolu s 200 g cukru a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte zmiešané mlieko s vanilkovým pudingom a neustále miešajte, až kým zmes nezhustne. Zmes prikryte potravinárskou fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kožka, a nechajte úplne vychladnúť.

Kakaové cesto

V miske vyšľahajte 6 bielkov, postupne pridajte 110 g cukru a neustále miešajte. Pridajte 6 žĺtkov a vyšľahajte do tuhého snehu. Zmiešajte 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 g hladkej múky a 20 g kakaa a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte. Cesto rozdeľte na dve polovice a každú polovicu uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 5 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.

Svetlé cesto

V miske vyšľahajte 4 bielka a pridajte 75 g cukru. Po častiach pridávajte 4 žĺtky a miešajte. Zmiešajte 90 g hladkej múky s lyžičkou prášku do pečiva a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte vareškou. Cesto uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.

Krém

250 g masla vyšľahajte do vzdušnej a ľahkej konzistencie. Miešajte a postupne pridávajte vychladnutý krém. Polovicu vzniknutého krému natrieme na kakaové cesto a uhladíme. Na krém položte svetlé cesto.

Sirup

Zmiešajte 200 ml vody a 200 ml jahodového sirupu. Sirup natrite na svetlé cesto štetcom. Potom natrite na sirupové cesto asi tretinu krému a naň položte kakaové cesto. Zvyšnú tretinu krému natrite na vrch kakaového cesta. Tortu vložte do chladničky vychladnúť.

Poleva

150 g čokolády roztopte v miske nad parou a pridajte 100 ml smotany. Polevu roztiahnite po vrchu koláča.

Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte.

Dobrú chuť!

Tortové rezy – Video recept

Tento recept na tortové rezy predstavuje viac než len sladký pôžitok. Je to oslava kreativity a pekárskeho umenia, ktorá dokáže obohatiť akékoľvek stretnutie či oslavu. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svojich blízkych niečím jedinečným, čo prinesie úsmevy na ich tváre. Nech je každé sústo plné radosti a nech vám tento exkluzívny tajný recept prináša sladké víťazstvá v kuchyni aj v živote.

Súvisiace články

Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny

Najlepšie mini Pavlovky: Sú oveľa jednoduchšie na prípravu a chutia rovnako ako klasická Pavlova torta

Čokoládové tyčinky len 3 ingrediencií a za 10 minút: Ideálne na všetky sviatky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty