Preneste sa v čase s týmto vynikajúcim hrnčekovým koláčom podľa receptu z roku 1894. Neodolateľná kombinácia historického šarmu a jednoduchej prípravy, tento hrnčekový koláč je rýchly, ľahký a nesmierne chutný. Je ideálny na rýchle pohostenie alebo ako nostalgický dezert pre vašu rodinu.
Objavte čaro starých receptov s týmto tradičným hrnčekovým koláčom, ktorý pochádza priamo z kuchárskej knihy z 19. storočia. Jeho jednoduchosť a skvelá chuť sú dôkazom, že niektoré recepty sú naozaj nadčasové. A navyše, vďaka hrnčekovým mieram je jeho príprava hračka!
Vynikajúci hrnčekový koláč z roku 1894
Ingrediencie:
- 1 šálka masla (200 g)
- 2 šálky práškového cukru
- 6 klinčekov
- 4 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Citrónová kôra
- 1 a 1/2 šálky hrozienok
- 1 a 1/2 šálky sušených ríbezlí alebo brusníc
Príprava krok za krokom
- Vyšľahajte maslo do nadýchaného stavu.
- Postupne pridávajte práškový cukor, nadrvené klinčeky, vajcia a mlieko. Dôkladne premiešajte.
- V inej miske zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
- Pomaly vmiešavajte suchú zmes do maslovej zmesi.
- Nakoniec pridajte hrozienka a ríbezle a všetko dôkladne premiešajte.
- Cesto vylejte do vymastenej formy o veľkosti 29 cm x 33 cm.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 30 minút.
Vynikajúci hrnčekový koláč – Video recept
Tento hrnčekový koláč je perfektným spôsobom, ako zažiť kus histórie vlastnej kuchyne. Rýchly, jednoduchý a nesmierne chutný – staňte sa časťou tradície a upečte si koláč, ktorý prežil generácie. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť jeho jedinečnou chut’ou a šarmom minulosti.
Súvisiace články
Dokonalý kokosový koláč SNOV: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept na najlepší koláč pod slnkom!
Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte