Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý premení vaše Vianoce na rozprávku. Vynikajúca BAJKA torta, kombinujúca bohatú čokoládu, jemný pudingový krém a chuť kokosu, vás zavedie do sveta neopakovateľných chutí.
Pozývame vás vyskúšať tento exkluzívny recept na BAJKA tortu, ktorá je nielen vizuálnym potešením, ale aj nezabudnuteľným chuťovým zážitkom. V tejto torte sa spájajú hĺbkavá chuť čokolády, krémová konzistencia pudingového krému a jemný nádych kokosu a orechov. Tento recept je ideálny na zvláštne príležitosti ako sú Vianoce a určite zaujme každého, kto ho ochutná.
Vianočná BAJKA torta s čokoládou
Ingrediencie:
- Tmavá piškóta:
- 6 veľkých vajec L (žĺtky a bielky zvlášť)
- 180 g cukru
- 80 ml oleja
- 160 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 1 plochá lyžička prášku do pečiva
- Svetlé cesto:
- 5 vaječných bielkov
- 180 g cukru
- 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
- 70 g nasekaných lieskových orechov
- 70 g mandľových lupienkov
- 50 g kokosu
- Krém:
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 30 g zemiakového škrobu
- 200 g masla pri izbovej teplote
- 650 ml mlieka
- 250 g kondenzovaného, sladeného mlieka z plechovky
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- Sirup:
- 160 ml vody
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky práškového cukru
- Čokoládová poleva:
- 90 g tmavej čokolády (64% kakaovej sušiny)
- 90 g mliečnej čokolády
- 210 ml smotany na šľahanie 30%
- Okrem toho:
- asi 4-5 lyžíc slivkového lekváru
- kokos na posypanie
Postup prípravy:
- Do hrnca nalejeme asi 400 ml mlieka s kondenzovaným mliekom, cukrom a vanilkou a dáme na oheň. Pudingové prášky a zemiakový škrob zmiešame s zvyšným mliekom a pridáme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Puding premiestnime do misky a prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne do neho pridávame vychladnutý puding.
- Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtky a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto dáme na plech 25×35 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút.
- Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme zemiakový škrob, sušené ovocie a nasekané orechy. Cesto dáme na plech na plech 25×35 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170°C asi 35 minút.
- Tmavý koláč rozrežeme na polovicu, namočíme polovicou sirupu, natrieme džemom. Polovicu krému natrieme na koláč. Položíme svetlý koláč, natrieme zvyšným krémom, položíme druhú časť tmavého koláča a namočíme zvyšným sirupom.
- Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a vytvoríme polevu. Polevu nalejeme na tortu a posypeme kokosom. Tortu necháme 12 hodín v chladničke.
Video recept
Táto BAJKA torta s čokoládou, pudingovým krémom a kokosom je viac než len dezert – je to kulinárske umenie, ktoré očarí vaše chuťové poháriky. A či už ste skúsený cukrár alebo začiatočník, tento recept vás prevedie krok za krokom k dokonalosti.
Súvisiace články
Vianočná lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší vianočný dezert!
Výborná Štedrovečerná torta: Rýchly a jednoduchý recept bez múky a bez droždia!
Vianočná nepečená torta z LOTUS sušienok: Bez kondenzovaného mlieka, bez želatíny a bez múky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Malá Candy