Vynikajúca vianočná BAJKA torta s čokoládou, pudingovým krémom a kokosom

BAJKA torta
BAJKA torta

Obsah receptu

Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý premení vaše Vianoce na rozprávku. Vynikajúca BAJKA torta, kombinujúca bohatú čokoládu, jemný pudingový krém a chuť kokosu, vás zavedie do sveta neopakovateľných chutí.

Pozývame vás vyskúšať tento exkluzívny recept na BAJKA tortu, ktorá je nielen vizuálnym potešením, ale aj nezabudnuteľným chuťovým zážitkom. V tejto torte sa spájajú hĺbkavá chuť čokolády, krémová konzistencia pudingového krému a jemný nádych kokosu a orechov. Tento recept je ideálny na zvláštne príležitosti ako sú Vianoce a určite zaujme každého, kto ho ochutná.

Vianočná BAJKA torta s čokoládou

Ingrediencie:

  • Tmavá piškóta:
    • 6 veľkých vajec L (žĺtky a bielky zvlášť)
    • 180 g cukru
    • 80 ml oleja
    • 160 g hladkej múky
    • 30 g kakaa
    • 1 plochá lyžička prášku do pečiva
  • Svetlé cesto:
    • 5 vaječných bielkov
    • 180 g cukru
    • 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
    • 70 g nasekaných lieskových orechov
    • 70 g mandľových lupienkov
    • 50 g kokosu
  • Krém:
    • 2 balenia vanilkového pudingu
    • 30 g zemiakového škrobu
    • 200 g masla pri izbovej teplote
    • 650 ml mlieka
    • 250 g kondenzovaného, ​​sladeného mlieka z plechovky
    • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • Sirup:
    • 160 ml vody
    • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
    • 2 lyžičky práškového cukru
  • Čokoládová poleva:
    • 90 g tmavej čokolády (64% kakaovej sušiny)
    • 90 g mliečnej čokolády
    • 210 ml smotany na šľahanie 30%
  • Okrem toho:
    • asi 4-5 lyžíc slivkového lekváru
    • kokos na posypanie

Postup prípravy:

  1. Do hrnca nalejeme asi 400 ml mlieka s kondenzovaným mliekom, cukrom a vanilkou a dáme na oheň. Pudingové prášky a zemiakový škrob zmiešame s zvyšným mliekom a pridáme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Puding premiestnime do misky a prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne do neho pridávame vychladnutý puding.
  2. Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtky a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto dáme na plech 25×35 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút.
  3. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme zemiakový škrob, sušené ovocie a nasekané orechy. Cesto dáme na plech na plech 25×35 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170°C asi 35 minút.
  4. Tmavý koláč rozrežeme na polovicu, namočíme polovicou sirupu, natrieme džemom. Polovicu krému natrieme na koláč. Položíme svetlý koláč, natrieme zvyšným krémom, položíme druhú časť tmavého koláča a namočíme zvyšným sirupom.
  5. Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a vytvoríme polevu. Polevu nalejeme na tortu a posypeme kokosom. Tortu necháme 12 hodín v chladničke.

Video recept

Táto BAJKA torta s čokoládou, pudingovým krémom a kokosom je viac než len dezert – je to kulinárske umenie, ktoré očarí vaše chuťové poháriky. A či už ste skúsený cukrár alebo začiatočník, tento recept vás prevedie krok za krokom k dokonalosti.

Súvisiace články

Vianočná lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší vianočný dezert!

Výborná Štedrovečerná torta: Rýchly a jednoduchý recept bez múky a bez droždia!

Vianočná nepečená torta z LOTUS sušienok: Bez kondenzovaného mlieka, bez želatíny a bez múky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Malá Candy

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty