Hľadáte originálny a chutný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte tieto veľkonočné kávové rezy s lahodným kakaovým cestom, jemným krémom a zamatovou čokoládovou polevou. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Prekvapte svojich hostí na Veľkú noc výnimočným dezertom. Tieto kávové rezy s bohatou chuťou a vôňou kávy si zamiluje celá rodina. Recept je od mojej svokry a ja vám ho s radosťou prezradím.
Veľkonočné kávové rezy
Ingrediencie:
Kakaové cesto:
- 6 bielkov
- 110 g (0,5 šálky) cukru
- 6 žĺtkov
- 100 g (0,8 šálky) hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 20 g (2,5 lyžice) kakaa
Svetlé cesto:
- 4 bielka
- 75 g (0,375 šálky) cukru
- 4 žĺtky
- 90 g (0,75 šálky) hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na zalievanie:
- 200 ml kávy (⅔ šálky)
Poleva:
- 200 g čokolády
- 70 g masla
- 30 ml smotany (2 polievkové lyžice)
Na krém:
- 400 ml (1,7 šálky) mlieka
- 60 g (0,25 šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
- 200 g (1 šálka) cukru
- Štipka mletého vanilkového struku alebo vanilkového extraktu
- 250 g masla
Postup prípravy:
Pripravte krém: Mlieko zmiešajte s pudingovým práškom alebo škrobom, pridajte cukor, vanilku a varte, kým zmes nezhustne. Puding preložte do misky a zakryte potravinárskou fóliou.
Začnite prípravou kakaového cesta. Bielka vyšľahajte s cukrom, postupne pridávajte žĺtky, preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.
Rozdeľte cesto na dve polovice a každú vylejte na plech vyložený papierom na pečenie (33 cm x 29 cm) a pečte 7 minút pri teplote 160°C.
Podobným spôsobom pripravte svetlé cesto a pečte ho 10 minút pri 160°C.
Vyšľahajte maslo a postupne do neho pridávajte puding.
Upečené cestá polejte kávou.
Na kakaové cesto nanesiete krém, pridajte svetlé cesto, naň nanesite krém, položte druhé kakaové cesto a opäť ho potrite krémom. Koláč dajte chladiť do chladničky.
Ingrediencie na polevu zmiešajte a koláč ňou polejte.
Dobrú chuť.
Video recept
Skúste tento jedinečný recept na veľkonočné kávové rezy a nechajte sa unášať bohatou chuťou a vôňou kávy v spojení s lahodným cestom. Tento koláč určite očarí vašich hostí a stane sa hviezdou každého stolíka.
Súvisiace články
Veľkonočné orechové slimáky mäkké ako vatička: Moja svokra ich vychválila do nebies
Vynikajúci broskyňový koláč na Veľkú noc – Úžasný šťavnatý a pripravený za pár minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte