Veľkonočné kávové rezy: Toto musíte vyskúšať, recept mám od mojej svokry

Veľkonočné kávové rezy
Veľkonočné kávové rezy

Obsah receptu

Hľadáte originálny a chutný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte tieto veľkonočné kávové rezy s lahodným kakaovým cestom, jemným krémom a zamatovou čokoládovou polevou. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Prekvapte svojich hostí na Veľkú noc výnimočným dezertom. Tieto kávové rezy s bohatou chuťou a vôňou kávy si zamiluje celá rodina. Recept je od mojej svokry a ja vám ho s radosťou prezradím.

Veľkonočné kávové rezy

Ingrediencie:

Kakaové cesto:

  • 6 bielkov
  • 110 g (0,5 šálky) cukru
  • 6 žĺtkov
  • 100 g (0,8 šálky) hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 20 g (2,5 lyžice) kakaa

Svetlé cesto:

  • 4 bielka
  • 75 g (0,375 šálky) cukru
  • 4 žĺtky
  • 90 g (0,75 šálky) hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na zalievanie:

  • 200 ml kávy (⅔ šálky)

Poleva:

  • 200 g čokolády
  • 70 g masla
  • 30 ml smotany (2 polievkové lyžice)

Na krém:

  • 400 ml (1,7 šálky) mlieka
  • 60 g (0,25 šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
  • 200 g (1 šálka) cukru
  • Štipka mletého vanilkového struku alebo vanilkového extraktu
  • 250 g masla

Postup prípravy:

Pripravte krém: Mlieko zmiešajte s pudingovým práškom alebo škrobom, pridajte cukor, vanilku a varte, kým zmes nezhustne. Puding preložte do misky a zakryte potravinárskou fóliou.

Začnite prípravou kakaového cesta. Bielka vyšľahajte s cukrom, postupne pridávajte žĺtky, preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao.

Rozdeľte cesto na dve polovice a každú vylejte na plech vyložený papierom na pečenie (33 cm x 29 cm) a pečte 7 minút pri teplote 160°C.

Podobným spôsobom pripravte svetlé cesto a pečte ho 10 minút pri 160°C.

Vyšľahajte maslo a postupne do neho pridávajte puding.

Upečené cestá polejte kávou.

Na kakaové cesto nanesiete krém, pridajte svetlé cesto, naň nanesite krém, položte druhé kakaové cesto a opäť ho potrite krémom. Koláč dajte chladiť do chladničky.

Ingrediencie na polevu zmiešajte a koláč ňou polejte.

Dobrú chuť.

Video recept

Skúste tento jedinečný recept na veľkonočné kávové rezy a nechajte sa unášať bohatou chuťou a vôňou kávy v spojení s lahodným cestom. Tento koláč určite očarí vašich hostí a stane sa hviezdou každého stolíka.

Súvisiace články

Veľkonočné orechové slimáky mäkké ako vatička: Moja svokra ich vychválila do nebies

Vynikajúci broskyňový koláč na Veľkú noc – Úžasný šťavnatý a pripravený za pár minút!

Najlepší veľkonočný orechový koláč s čokoládovým krémom: Rodinný recept po babičke, ktorý pripravujem vždy na Veľkú noc!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty