Veľkonočná MARLENKA bez vaľkania: Najrýchlejší a najchutnejší medový koláč na Veľkú noc!

Veľkonočná MARLENKA bez vaľkania

Obsah receptu

Hľadáte recept na lahodný a rýchly medový koláč, ktorý je ideálny na Veľkú noc? Vyskúšajte tento recept na Marlenku bez vaľkania! Je to najrýchlejší a najchutnejší medový koláč, aký kedy urobíte.

Tento recept na Marlenku bez vaľkania je taký jednoduchý, že ho zvládne aj začiatočník. Nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje ani zručnosti, len pár bežných surovín, ktoré máte pravdepodobne už doma.

Veľkonočná MARLENKA bez vaľkania

Ingrediencie:

  • 200 g medu
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1 zarovnaná čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 350 g hladkej múky

Na krém:

  • 300 ml šľahačkovej smotany na šľahanie (33 %)
  • 16 g vanilkového cukru
  • 70 g práškového cukru
  • 16 g stužovača do šľahačky
  • 800 g kyslej smotany (30 %)
  • 1 polievková lyžica medu

Postup prípravy:

V hrnci zmiešajte med, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Zmes privedieme k varu a za stáleho miešania pokračujeme vo varení. Keď zmes začne intenzívne peniť, čo je znakom začiatku varu, môžete hrniec stiahnuť z ohňa. Ak chcete dosiahnuť karamelový odtieň medovníka, povarte zmes ešte asi minútu na miernom ohni.

V miske vyšľahajte vajíčka a postupne do nich začleňujte pripravenú medovú zmes, až kým nezískate hladkú konzistenciu.

Múku preosejte a postupne ju vmiešavajte do medovej zmesi, až kým nevznikne jednotné cesto.

Cesto rozdelíte na dve rovnaké časti.

Plech o veľkosti 42×32 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte naň jednu polovicu cesta. Rovnomerne ho rozotrite po celom plechu.

Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 10-12 minút, alebo až kým koláč nezačne získavať zlatohnedú farbu.

Rovnakým postupom upražte aj druhú polovicu cesta.

Po upečení odkrojte okraje koláča, ktoré neskôr použijete ako posýpku.

Každú časť upečeného koláča rozkrojte na polovicu, aby ste získali štyri rovnaké pláty.

Počas pečenia koláča si pripravte krém: Šľahačkovú smotanu vyšľahajte s vanilkovým a práškovým cukrom do tuha. Pridajte stužovač a následne opatrne vmiešajte kyslú smotanu. Na záver pridajte lyžicu medu a dôkladne premiešajte.

Na podnos položte prvý plát koláča a potrite ho časťou krému. Postup opakujte s ďalšími plátmi. Boky a vrch koláča tiež natrite krémom a posypte omrvinkami z odrezkov.

Koláč uložte do chladničky na minimálne 1 hodinu, aby krém stuhol.

Pred podávaním koláč nakrájajte.

Prajeme vám dobrú chuť!

Veľkonočná MARLENKA bez vaľkania – Video recept:

Tento medový koláč je perfektný na každú príležitosť, či už na Veľkú noc, oslavu alebo len tak na maškrtenie. Je taký chutný, že sa po ňom len tak zapráši!

Súvisiace články

Výborný mandarinkovo-tvarohový krémový koláč na Veľkú noc: Tento koláčik robím už roky a je vynikajúci!

Veľkonočný koláč ‚Tvarohové objatie‘: Jemný a krémový koláčik, ktorý pripravujem vždy na Veľkú noc!

Veľkonočný jogurtový koláč bez múky: Nadýchaný koláčik, ktorý poteší rodinu, aj hostí!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty