Super krémový jablkový koláč za 15 minút: Toto je najchutnejší koláč, aký som kedy jedol!

Super krémový jablkový koláč
Super krémový jablkový koláč

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a chutný dezert? Nehľadajte ďalej ako tento super krémový jablkový koláč! Je taký lahodný, že sa po ňom budete zalizovať až za ušami.

Tento jablkový koláč je perfektný pre každú príležitosť. Či už ho chcete upiecť na rýchle občerstvenie alebo na slávnostnú príležitosť, určite si ho zamilujete.

Super krémový jablkový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 90g cukru
  • Štipka soli
  • 130g múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Jablkový puding:

  • 3 jablká
  • 750ml jablkovej šťavy
  • 45g cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 100ml jablkovej šťavy

Krém:

  • 400ml smotany (33% tuku)
  • 600g tvarohu alebo mäkkého syra
  • 60g cukru

Postup prípravy:

  1. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom a pridajte štipku soli.
  2. Postupne vmiešavajte múku a prášok do pečiva, až kým nevznikne hladké cesto.
  3. Cesto prelejte do formy o rozmeroch 28x18cm, ktorú ste vystlali papierom na pečenie.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25 minút.
  5. Po vychladnutí koláča opatrne pozdlžne odrežte jeho vrch.
  6. Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  7. V hrnci kombinujte nakrájané jablká, 750ml jablkovej šťavy a cukor. Varte zmes na miernom ohni.
  8. V samostatnej miske rozmiešajte pudingový prášok s 100ml jablkovej šťavy a potom ho pridajte do hrnca s jablkami. Pokračujte vo varení, až kým zmes nezhustne.
  9. Hotovú jablkovú zmes vylejte na koláč a nechajte ju vychladnúť.
  10. V ďalšej miske vyšľahajte smotanu, tvaroh a cukor do hladka. Túto zmes natriete na jablkovú vrstvu koláča.
  11. Odrezaný vrch koláča rozmixujte v mixéri na drobno a posypte ním krém na vrchu koláča.
  12. Koláč umiestnite do chladničky a nechajte stáť aspoň 4 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Super krémový jablkový koláč – Video recept nájdete TU.

Tipy:

  • Pre extra chrumkavosť môžete do cesta pridať 1/2 šálky nasekaných orechov.
  • Pre sladšiu verziu koláča môžete do cesta pridať 1-2 lyžice cukru.
  • Pre bezlepkovú verziu koláča nahraďte múku bezlepkovou múkou.
  • Koláč môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo orechmi.

Tento super krémový jablkový koláč je taký jednoduchý na prípravu, že ho zvládne aj každý začínajúci kuchár. A s jeho úžasnou chuťou si ho zamiluje celá rodina.

Súvisiace články

Nemecký jablkový koláč: Nie je potrebné šľahať cesto, je jednoduchý, ľahký a veľmi chutný!

Jablkový koláč so škoricou ku kávičke: Jemný a veľmi chutný hrnčekový koláčik!

Takto ste jablkový koláč ešte nerobili! Historický recept z roku 1894


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty