Hľadáte recept na chutný a jednoduchý obed? Vyskúšajte šťavnaté bravčové mäso na cibuli s nakladanými uhorkami! Toto jedlo je nenáročné na prípravu a zaručene uspokojí celú rodinu.
Už vás nebaví stále tie isté jedlá? Oživte si jedálniček s receptom na bravčové mäso na cibuli s nakladanými uhorkami. Táto kombinácia chutí vás prekvapí a poteší.
Šťavnaté bravčové mäso na cibuli
Ingrediencie:
- 350g cibule
- 800g bravčového mäsa (krkovička)
- Soľ a korenie
- 2 lyžice bravčovej masti
- Bobkový list
- Dve guličky nového korenia
- 1 lyžička drveného kmínu
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- Silný vývar (kurací alebo hovädzí)
- 160g nakladaných uhoriek
Postup prípravy:
- Na bravčovej masti orestujte 350g nadrobno nakrájanej cibule.
- Bravčové mäso si nakrájajte na asi 2-3 cm kúska a osolte a okoreňte.
- Pridajte k cibuli a opečte z oboch strán.
- Následne pridajte bobkový list, dve guličky nového korenia a 1 lyžičku drveného kmínu.
- Pridajte 2 lyžice horčice, 2 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžicu worcesterskej omáčky.
- Zalejte silným vývarom tak aby bolo mäso úplne ponorené a dusíme na veľmi miernom ohni 2 hodiny.
- Pridajte 160g nakladaných nakrájaných uhoriek a varíme ďalších 10 minút.
Šťavnaté bravčové mäso na cibuli – Video recept:
Toto bravčové mäso je ideálne podávať s ryžou, zemiakmi alebo knedlíkom. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a servírovať s nakladanými uhorkami a cibuľou z vývaru.
Súvisiace články
Mäsové guličky v rajčinovej omáčke podľa mojej starkej: Podľa tohoto receptu ich varím už 40 rokov!
Novoročné medailóniky z bravčovej panenky v krémovej omáčke: Na Nový rok u nás nesmú chýbať!
Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty