Šťavnatá a rýchla pomarančová torta so smotanovým krémom

Pomarančová torta
Pomarančová torta

Obsah receptu

Pomarančová torta je obľúbenou sladkosťou na celom svete. Je to svieži a lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Tento recept na šťavnatú a rýchlu pomarančovú tortu so smotanovým krémom je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začiatočník.

Šťavnatá a rýchla pomarančová torta – RECEPT:

Ingrediencie:

  • 275 g lístkového cesta
  • 22 cm tortová forma
  • 50 ml pomarančového džúsu
  • cukor podľa chuti
  • 2 pomaranče
  • 50 g cukru
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 400 ml smotany (33 % tuku)
  • 80 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 300 g smotanového syra

Postup prípravy:

Predhrejte rúru na 200 °C.

Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Vykrojte z neho kruh podľa veľkosti formy a celý povrch jemne popichajte vydličkou. Ostatné časti cesta upravte podľa inštrukcií vo videu.

Povrch kruhu potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Z jedného dôkladne umytého pomaranča nastrúhajte jemnú kôru.

Dva pomaranče ošúpte a nakrájajte ich na malé kúsky. Tieto kúsky preložte do hrnca, posypte kukuričným škrobom a varíte na strednom ohni za stáleho miešania asi 10 minút, až kým nezískate kašovitú konzistenciu. Hotovú zmes preložte do misky a nechajte vychladnúť.

Upečený kruh cesta umiestnite do tortovej formy.

V miske vyšľahajte smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Následne pridajte smotanový syr a dôkladne premiešajte.

Na kruh cesta nanesiete časť krému a rovnomerne ho rozotrite. Na krém nanesiete časť pomarančovej zmesi. Postup opakujte, až kým nevyužijete všetok krém a pomarančovú zmes. (trochu si necháme na ozdobu vrchu torty)

Ďalšie lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm, vykrojte z neho kruh a z tohto kruhu narežte trojuholníky podľa inštrukcií vo videu. Trojuholníky potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Upečené trojuholníčky aranžujte na vrchu torty a do stredu umiestnite zvyšnú pomarančovú zmes.

Tortu uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Zvyšné lístkové cesto nadrobno pokrájajte a prilepte ho na boky torty.

Tortu podávajte chladenú.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pomarančová torta so smotanovým krémom – Video recept:

Pomarančová torta so smotanovým krémom je perfektnou voľbou na sladkú bodku po obede alebo večerú. Jej šťavnatá chuť a lahodný krém si určite získajú vaše chuťové poháriky.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Krémový tvarohovo-mandarinkový koláč: Rýchly a jednoduchý na prípravu, 10 minút a je pripravený!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty