Španielske vtáčky ako ich robím ja: mäsko je vždy mäkučké a šťavnaté!

španielske vtáčky
španielske vtáčky

Obsah receptu

Máte chuť na niečo špeciálne, ale nechce sa vám stráviť celý deň v kuchyni? Tento recept na španielske vtáčky je presne to, čo potrebujete. Sú plnené slaninou, syrom, sušenými paradajkami a ďalšími lahôdkami, ktoré vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Ideálne na bežný deň alebo slávnostný obed.

Ingrediencie:

  • Plátky z krkovičky alebo z bravčového karé
  • Dijonská horčica
  • Plátky slaniny
  • Nakladané uhorky
  • Sušené paradajky
  • Cibuľa
  • Tvrdý syr
  • Hladká múka
  • Šampiňóny

Španielske vtáčky – Postup prípravy:

  1. Rozložte plátky mäsa vedľa seba a prikryte ich potravinárskou fóliou. Naklepeme ich tĺčikom z oboch strán.
  2. Mäsko osoľte a okoreňte a potrite dijonskou horčicou.
  3. Nakrájajte tvrdý syr a uhorky na pásiky a cibuľu na pol krúžky.
  4. Na každý plátok mäsa položte plátok slaniny, kúsok syra, sušenú paradajku, kúsok cibule a kyslú uhorku.
  5. Zrolujte plátky a zafixujte ich špáradlom.
  6. Obalte každý kúsok v hladkej múke.
  7. Opečte rolky na panvici a potom ich preložte do hrnca.
  8. Podlejte vodou, pridajte šampiňóny a rozmarín.
  9. Podusíte do mäkka asi 30 – 40 minút.

Video recept:

Tento recept na španielske vtáčky je jednoduchý, ale výsledok je ohromujúci. Mäso je šťavnaté a plnka je bohatá na chuti. Určite vás tento recept poteší a stane sa jedným z vašich obľúbených.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Hovädzie mäso na horčici: Neskutočne dobrý rodinný obed! Miliónkrát lepšie ako rezeň!


Zdroj: Youtube kanál Piotr- Varenie je jednoduché

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty