Máte chuť na niečo špeciálne, ale nechce sa vám stráviť celý deň v kuchyni? Tento recept na španielske vtáčky je presne to, čo potrebujete. Sú plnené slaninou, syrom, sušenými paradajkami a ďalšími lahôdkami, ktoré vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Ideálne na bežný deň alebo slávnostný obed.
Ingrediencie:
- Plátky z krkovičky alebo z bravčového karé
- Dijonská horčica
- Plátky slaniny
- Nakladané uhorky
- Sušené paradajky
- Cibuľa
- Tvrdý syr
- Hladká múka
- Šampiňóny
Španielske vtáčky – Postup prípravy:
- Rozložte plátky mäsa vedľa seba a prikryte ich potravinárskou fóliou. Naklepeme ich tĺčikom z oboch strán.
- Mäsko osoľte a okoreňte a potrite dijonskou horčicou.
- Nakrájajte tvrdý syr a uhorky na pásiky a cibuľu na pol krúžky.
- Na každý plátok mäsa položte plátok slaniny, kúsok syra, sušenú paradajku, kúsok cibule a kyslú uhorku.
- Zrolujte plátky a zafixujte ich špáradlom.
- Obalte každý kúsok v hladkej múke.
- Opečte rolky na panvici a potom ich preložte do hrnca.
- Podlejte vodou, pridajte šampiňóny a rozmarín.
- Podusíte do mäkka asi 30 – 40 minút.
Video recept:
Tento recept na španielske vtáčky je jednoduchý, ale výsledok je ohromujúci. Mäso je šťavnaté a plnka je bohatá na chuti. Určite vás tento recept poteší a stane sa jedným z vašich obľúbených.
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Hovädzie mäso na horčici: Neskutočne dobrý rodinný obed! Miliónkrát lepšie ako rezeň!
Zdroj: Youtube kanál Piotr- Varenie je jednoduché