Dnes vám predstavujeme rýchly nepečený krémeš, ktorý sa stane vašou nedelnou tradíciou. Tento lahodný dezert je tak jednoduchý na prípravu, že ho budete chcieť robiť každú nedeľu ku kávičke. S jeho bohatou chut’ou a jemnou textúrou sa stane hitom každej rodinnej oslavy alebo len obyčajnej nedele. Tak neváhajte a pustite sa do varenia. Vaša rodina a priatelia vám budú určite vďační!
Rýchly nepečený krémeš – Ingrediencie:
- 2 balenia Bebe keksov
- 2 balenia smotany na šľahanie (33%)
- 4-5 tabličiek čokolády
- 500 ml mlieka
- 4 vajcia
- 2 balenia vanilkového pudingu (2 x 40 g) (zlatý klas)
- 130 g práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
- 3,5 PL práškového cukru
Postup:
- Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a na spodok naukladáme sušienky.
- Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.
- Do rajnice nalejeme 400 ml mlieka a do zvyšného mlieka v nádobe pridáme vanilkový cukor a žĺtky a vymiešame metličkou.
- Pridáme puding, vyšľaháme, nasypeme cukor a vymiešame.
- Mlieko mierne ohrejeme a za stáleho miešania prilejeme zmes a do hladka vymiešame.
- Do misky s bielkami pridáme soľ a mixérom vyšľaháme sneh.
- Rozšľahané bielky pridáme do horúceho pudingu a dôkladne vymiešame.
- Teplý puding nanesieme na sušienky, rovnomerne rozotrieme po celej ploche a necháme vychladnúť.
- Do hlbokej misky pridáme smotanu, cukor a mixérom vyšľaháme.
- Krém nanesieme na puding a rozotrieme po celej ploche.
- Ak chcete, medzi vrstvu pudingu a šľahačky môžete ešte uložiť vrstvu máčaných sušienok.
- Nakoniec vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
- Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
- Potom môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na NAJLEPŠÍ ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČ BEZ PEČENIA S JAHODAMI A TVAROHOM ZA PÁR MINÚT
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LuMiJa –