Rýchla lieskovooriešková bábovka – nadýchaná, šťavnatá a plná orechovej chuti, úspech zaručený!

lieskovooriešková bábovka
Lieskovooriešková bábovka

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň rýchle na prípravu? Táto lieskovooriešková bábovka je presne to, čo hľadáte! Nadýchaná, šťavnatá a plná orechovej chuti, zaručene si získa vaše chuťové poháriky. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník.

Vyskúšajte tento skvelý recept na lieskovoorieškovú bábovku, ktorá sa rozplýva na jazyku. Vďaka kombinácii nasekaných a mletých lieskových orechov je bábovka krásne vláčna a má intenzívnu orechovú chuť. Prekvapte svojich blízkych lahodným dezertom, ktorý sa hodí na každú príležitosť.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia (izbovej teploty)
  • 250 g cukru
  • trocha vanilkovej príchute
  • štipka škorice
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 50 g nasekaných lieskových orechov
  • 100 g mletých lieskových orechov
  • 300 g hladkej múky

Na ozdobu

  • svetlý lieskovoorieškový krém
  • nasekané lieskové orechy

Postup prípravy:

  1. Do misky pridajte vajcia a cukor. Šľahajte mixérom približne 5 minút, kým zmes nebude nadýchaná.
  2. Postupne pridajte smotanu na šľahanie, vanilkovú príchuť a štipku škorice. Dobre premiešajte.
  3. Pridajte nasekané a mleté lieskové orechy, preosiatu múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Bábovkovú formu vymastite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej pripravené cesto.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút, alebo kým špajľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá.
  6. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť a potom ju polejte lieskovoorieškovým krémom. Nakoniec posypte nasekanými lieskovými orechmi.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť lieskových orechov ich pred pridaním do cesta opražte na suchej panvici.
  • Ak nemáte lieskovoorieškový krém, môžete bábovku poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
  • Bábovku môžete ozdobiť aj šľahačkou a čerstvým ovocím.
  • Ak chcete mať bábovku ešte vláčnejšiu, pridajte do cesta 1-2 lyžice kyslej smotany.

Video recept:

Veríme, že si túto rýchlu a jednoduchú lieskovoorieškovú bábovku zamilujete. Je to ideálny dezert na víkendové popoludnie s rodinou alebo priateľmi. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Východonemecká povojnová bábovka Seltzer – recept od starej mamy Elisabeth

Ľahučká citrónovo-kokosová bábovka: Svieža a jednoduchá

Kuglof bábovka s marhuľami plnená lahodným smotanovým krémom

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PS ZÁPADY

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty