Máte chuť na niečo sladké a zároveň rýchle na prípravu? Táto lieskovooriešková bábovka je presne to, čo hľadáte! Nadýchaná, šťavnatá a plná orechovej chuti, zaručene si získa vaše chuťové poháriky. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník.
Vyskúšajte tento skvelý recept na lieskovoorieškovú bábovku, ktorá sa rozplýva na jazyku. Vďaka kombinácii nasekaných a mletých lieskových orechov je bábovka krásne vláčna a má intenzívnu orechovú chuť. Prekvapte svojich blízkych lahodným dezertom, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Ingrediencie:
- 4 vajcia (izbovej teploty)
- 250 g cukru
- trocha vanilkovej príchute
- štipka škorice
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 balenie prášku do pečiva
- 50 g nasekaných lieskových orechov
- 100 g mletých lieskových orechov
- 300 g hladkej múky
Na ozdobu
- svetlý lieskovoorieškový krém
- nasekané lieskové orechy
Postup prípravy:
- Do misky pridajte vajcia a cukor. Šľahajte mixérom približne 5 minút, kým zmes nebude nadýchaná.
- Postupne pridajte smotanu na šľahanie, vanilkovú príchuť a štipku škorice. Dobre premiešajte.
- Pridajte nasekané a mleté lieskové orechy, preosiatu múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Bábovkovú formu vymastite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej pripravené cesto.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút, alebo kým špajľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá.
- Po upečení nechajte bábovku vychladnúť a potom ju polejte lieskovoorieškovým krémom. Nakoniec posypte nasekanými lieskovými orechmi.
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť lieskových orechov ich pred pridaním do cesta opražte na suchej panvici.
- Ak nemáte lieskovoorieškový krém, môžete bábovku poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
- Bábovku môžete ozdobiť aj šľahačkou a čerstvým ovocím.
- Ak chcete mať bábovku ešte vláčnejšiu, pridajte do cesta 1-2 lyžice kyslej smotany.
Video recept:
Veríme, že si túto rýchlu a jednoduchú lieskovoorieškovú bábovku zamilujete. Je to ideálny dezert na víkendové popoludnie s rodinou alebo priateľmi. Prajeme vám dobrú chuť!
Súvisiace články:
Východonemecká povojnová bábovka Seltzer – recept od starej mamy Elisabeth
Ľahučká citrónovo-kokosová bábovka: Svieža a jednoduchá
Kuglof bábovka s marhuľami plnená lahodným smotanovým krémom
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PS ZÁPADY