Túžite po dezerte, ktorý je hriešne krémový a zvládnete ho bez zapnutia rúry? Táto nepečená Kinder torta je odpoveďou. Osobne milujem, ako sa v nej spája jemnosť mascarpone s chuťou obľúbenej čokolády. Je to dokonalá nepečená Kinder torta pre každú príležitosť.
Základom sú obyčajné piškóty a krém, ktorý je vďaka správnemu postupu neuveriteľne hladký. Tento recept je ukážkou toho, že aj bez pečenia sa dajú vykúzliť veľkolepé dezerty. Idete do toho s nami?
Ako správne pripraviť nepečenú Kinder tortu?
Kľúčom je krém. Vyšľahajte mascarpone a zvlášť šľahačku. Rozpustenú a vychladnutú Kinder čokoládu jemne vmiešajte do mascarpone a nakoniec zľahka spojte so šľahačkou. Vrstvite na piškóty namočené v mlieku.
Základné informácie
- Čas prípravy: 25 min (+ chladenie cez noc)
- Čas varenia: 5 min
- Počet porcií: 12-16 rezov (forma ⌀ 24-26 cm)
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 450 kcal/rez
- Trend: Rýchly recept
Potrebujeme
Krém
- 700 g mascarpone (dobre vychladené)
- 400 ml smotany na šľahanie (min. 33 %, dobre vychladená)
- 25 ks Kinder čokoládových tyčiniek (cca 300 g)
- 20 g stužovača šľahačky (voliteľné, pre extra pevnosť)
Základ a poleva
- Balíček cukrárskych piškót (cca 54 ks alebo 200 g)
- Mlieko na namáčanie (cca 300 ml)
- 150 g kvalitnej horkej čokolády (min. 50 %)
- Kúsok masla (70 g)
Na zdobenie
- Pár kúskov Kinder čokolády
Postup prípravy
- Pripravte si tortovú formu (ideálne ⌀ 24 cm). Dno vysteľte papierom na pečenie.
- Najprv si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke opatrne rozpustite 25 tyčiniek Kinder čokolády. Dajte pozor, aby sa nespálila.
- Rozpustenú čokoládu nechajte bokom úplne vychladnúť na izbovú teplotu. Tento krok je kľúčový.
- Kým čokoláda chladne, v jednej miske vyšľahajte dobre vychladenú smotanu na šľahanie dotuha. Ak chcete, pridajte stužovač.
- V druhej, veľkej mise krátko prešľahajte samotné mascarpone, aby bolo hladké a krémové.
- Do mascarpone teraz po lyžiciach a za stáleho miešania na nízkych otáčkach pridávajte vychladnutú Kinder čokoládu. Miešajte len kým sa všetko nespojí.
- Nakoniec už len ručne stierkou zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku do mascarpone-čokoládového krému.
- Krátko namáčajte piškóty v mlieku a vyložte nimi dno tortovej formy.
- Na piškóty rozotrite presne polovicu pripraveného krému.
- Pridajte druhú vrstvu namočených piškót a na ňu rozotrite zvyšok krému.
- Pripravenú tortu odložte stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.
- Na druhý deň si pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu s maslom a vymiešajte dohladka.
- Polevu nechajte mierne vychladnúť. Potom ňou polejte povrch stuhnutej torty.
- Ozdobte kúskami Kinder čokolády a dajte opäť zachladiť, kým poleva úplne nestuhne.
Videorecept
Tipy
- Všetky suroviny na krém musia mať rovnakú, ideálne nízku teplotu.
- Piškóty namáčajte v mlieku naozaj len na sekundu, aby neboli príliš mokré.
- Pre extra chuť pridajte do mlieka na namáčanie lyžičku rumu alebo vanilky.
Variácie
- Kávová verzia: Namiesto mlieka namáčajte piškóty do slabej vychladnutej kávy.
- Nutella torta: Namiesto Kinder čokolády vmiešajte do krému 4-5 lyžíc Nutelly.
Časté otázky
Prečo sa mi krém zrazil? Pravdepodobne ste do studeného mascarpone vliali ešte teplú čokoládu. Je nevyhnutné, aby mala rozpustená čokoláda pred zmiešaním izbovú teplotu.
Je stužovač šľahačky naozaj potrebný? Nie je. Ak použijete kvalitnú vysokopercentnú šľahačku a dobre ju vyšľaháte, krém bude dostatočne pevný aj bez neho.
Odporúčané recepty
Záver
Výsledkom je neodolatečne jemná torta. Krájajte ju nožom namočeným v horúcej vode pre čisté rezy.
Recept vychádza z verzie CookBakery, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.
