Osviežujúci broskyňový cheesecake Solero: Nepečená letná tortička plná lahodného krému

Broskyňový cheesecake Solero
Broskyňový cheesecake Solero

Obsah receptu

Tento osviežujúci broskyňový cheesecake Solero je dokonalým letným dezertom, ktorý nepotrebuje pečenie! Vychutnajte si ľahkú a sviežu tortičku s jemným krémom a chrumkavým základom.

Vytvorte si doma nepečený broskyňový cheesecake Solero – perfektný letný dezert, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu.

Broskyňový cheesecake Solero

Ingrediencie:

Základ:

  • 100 g napolitániek
  • 150 g maslových sušienok
  • 120 g rozpusteného masla

Krém:

  • 350 g broskýň (konzervované)
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 30 g instantnej práškovej želatíny
  • 300 g smotanového syra (cream cheese)
  • 200 g kyslej smotany
  • 70 g cukru

Želatínová vrstva:

  • 300 ml šťavy z broskýň (z konzervy)
  • 15 g instantnej práškovej želatíny

Postup prípravy:

  1. Príprava základu:
    • Maslové sušienky a napolitánky pomelte alebo rozdrvte na jemné omrvinky.
    • Pridajte rozpustené maslo a dobre premiešajte.
    • Formu na tortu (ideálne s priemerom 26 cm) vystlite papierom na pečenie a vtlačte do nej pripravenú zmes, aby ste vytvorili základ torty.
    • Základňu vložte na 20 až 30 minút do chladničky, aby stuhla.
  2. Príprava krému:
    • Broskyne sceďte a nakrájajte na malé kúsky.
    • Smotanu na šľahanie vyšľahajte s 15 g instantnej želatíny do tuhej konzistencie.
    • V miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu a 15 g instantnej želatíny. Pridajte cukor a dobre premiešajte.
    • Primiešajte vyšľahanú smotanu do syrovej zmesi, aby vznikol hladký krém.
    • Do krému jemne vmiešajte nakrájané broskyne.
    • Hotový krém nalejte na pripravený základ a uhladíme.
    • Tortu dajte na hodinu do chladničky.
  3. Želatínová vrstva:
    • Zmiešajte šťavu z broskýň s 15 g instantnej želatíny a dôkladne premiešajte.
    • Šťavu opatrne nalejte na vychladený krémový koláč.
    • Koláč vložte do chladničky na ďalšiu hodinu, aby želatínová vrstva stuhla.

Servírovanie:

  • Po stuhnutí môžete koláč vybrať z formy, nakrájať a podávať.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Na drvenie sušienok a napolitániek môžete použiť kuchynský mixér,čo vám ušetrí čas.
  • Pre výraznejšiu chuť môžete pridať do krému pár kvapiek vanilkového extraktu.
  • Ak nemáte instantnú práškovú želatínu, môžete použiť želatínové pláty podľa návodu na obale.
  • Tento cheesecake je výborný aj s inými druhmi ovocia, skúste napríklad jahody alebo mango.

Broskyňový cheesecake SoleroVideo recept:

Nepečený broskyňový cheesecake Solero je dokonalou voľbou pre letné oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na pochutnanie si. Jeho jednoduchá príprava a osviežujúca chuť si získajú srdcia všetkých vašich hostí. Skúste tento recept ešte dnes a užite si každý kúsok tejto lahodnej tortičky.

Súvisiace články:

Svieži cheesecake s jahodovým želé: Neuveriteľne jemný a lahodný koláčik

Vyskúšajte náš lahodný čučoriedkový cheesecake: Najchutnejší cheesecake aký ste kedy jedli!

Arašidový cheesecake bez pečenia: Božská chuť, jednoduchá príprava


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sandrine nápady na pečenie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty