Naše pečené zemiaky s cesnakom sú také dobré, že ich musíte vyskúšať. Odkedy som ich prvýkrát ochutnala, inak ich už ani nerobím.
Sú ideálne ako príloha k akémukoľvek jedlu a garantujem vám, že ich chuť si zamiluje celá rodina. Po prvom skúšaní už nebudete chcieť zemiaky robiť inak.
Najlepšie pečené zemiaky s cesnakom
Ingrediencie:
- 2 veľké zemiaky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 100 ml oleja (najlepšie olivového)
- 3 vetvičky rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- Malá hrstka nasekanej petržlenovej vňate
Postup prípravy:
- Očistite zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
- Naplňte hrniec vodou, pridajte soľ a nechajte ju zovrieť.
- Do vriacej vody pridajte prášok do pečiva. Tento trik zabezpečí, že zemiaky budú po upečení jemné vo vnútri a chrumkavé na povrchu.
- Povarte zemiaky v tejto vode približne 10 minút.
- Na panvici si osmažte nasekaný rozmarín a prelisovaný cesnak v oleji. Olej potom precedte.
- Do tohto oleja pridajte predvarené zemiaky a dobre ich premiešajte.
- Zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte ich v predhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.
- Počas pečenia zemiaky otočte, aby boli chrumkavé zo všetkých strán.
- Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
Najlepšie pečené zemiaky s cesnakom – Video recept:
Takže ak hľadáte spôsob, ako povýšiť vaše klasické zemiakové recepty, skúste naše najlepšie pečené zemiaky s cesnakom. Pripravte sa na to, že tento recept sa stane novým favoritom vo vašej kuchyni!
Súvisiace články
Talianske zapekané zemiaky: Odkedy som zemiaky upiekla takto, inak ich už nerobím!
Sedliacke krémové vyprážané zemiaky s hubami! Lahodná a sýta večera!
Zemiaky a kuracie prsia s cesnakom a maslom: Jednoduchý, rýchly a chutný obed z jednej panvičky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Yemek.com