Najlepšie pečené zemiaky s cesnakom: Zemiaky už inak ani nerobím!

Obsah receptu

Naše pečené zemiaky s cesnakom sú také dobré, že ich musíte vyskúšať. Odkedy som ich prvýkrát ochutnala, inak ich už ani nerobím.

Sú ideálne ako príloha k akémukoľvek jedlu a garantujem vám, že ich chuť si zamiluje celá rodina. Po prvom skúšaní už nebudete chcieť zemiaky robiť inak.

Najlepšie pečené zemiaky s cesnakom

Ingrediencie:

  • 2 veľké zemiaky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 100 ml oleja (najlepšie olivového)
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Malá hrstka nasekanej petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. Očistite zemiaky a nakrájajte ich na kocky.
  2. Naplňte hrniec vodou, pridajte soľ a nechajte ju zovrieť.
  3. Do vriacej vody pridajte prášok do pečiva. Tento trik zabezpečí, že zemiaky budú po upečení jemné vo vnútri a chrumkavé na povrchu.
  4. Povarte zemiaky v tejto vode približne 10 minút.
  5. Na panvici si osmažte nasekaný rozmarín a prelisovaný cesnak v oleji. Olej potom precedte.
  6. Do tohto oleja pridajte predvarené zemiaky a dobre ich premiešajte.
  7. Zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Pečte ich v predhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.
  9. Počas pečenia zemiaky otočte, aby boli chrumkavé zo všetkých strán.
  10. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.

Najlepšie pečené zemiaky s cesnakomVideo recept:

Takže ak hľadáte spôsob, ako povýšiť vaše klasické zemiakové recepty, skúste naše najlepšie pečené zemiaky s cesnakom. Pripravte sa na to, že tento recept sa stane novým favoritom vo vašej kuchyni!

Súvisiace články

Talianske zapekané zemiaky: Odkedy som zemiaky upiekla takto, inak ich už nerobím!

Sedliacke krémové vyprážané zemiaky s hubami! Lahodná a sýta večera!

Zemiaky a kuracie prsia s cesnakom a maslom: Jednoduchý, rýchly a chutný obed z jednej panvičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Yemek.com

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty