Chcete potešiť seba a svojich blízkych niečím výnimočným? Klasická jahodová švajčiarska roláda „Jahodový sen“ vás prekvapí. Tento recept je ľahký na prípravu a výsledkom je nádherná a lahodná sladkosť, ktorú ocenia všetci milovníci sladkých pochúťok.
Jahodová švajčiarska roláda – Ingrediencie:
- Tri vajíčka
- 200 g čerstvých jahôd
- 200 g kryštálového cukru
- Jedna štipka soli (približne 1 g)
- Dve štipky kypriaceho prášku (približne 2 g)
- 50 g rastlinného oleja
- 180 g jahodového mlieka
- 100 g hladkej múky
- Balenie hotovej šľahačky
- Dezertná lyžička jahodového farbiva
- 80 g bielej čokolády (nepovinné)
Postup prípravy:
Na začiatok vyšľahajte 3 vaječné bielka. Cukor pridávajte postupne v 3 fázach. Prvýkrát pridajte 30 gramov, potom 20 gramov a nakoniec opäť 20 gramov cukru. Celkový čas šľahania by mal byť 5 minút.
Potom do zmesi pridajte 50 gramov tekutého rastlinného oleja a 40 gramov mlieka s jahodovou príchuťou. Nalejte do nej časť zmesi, ktorú ste si pripravili. Potom spojte obe ingrediencie a dobre ich premiešajte.
Následne pripravenú zmes nalejte na panvicu s priemerom 39 cm X 29 cm. Poklepajte panvicou o podlahu, aby ste sa zbavili vzduchových bublín.
Pečte vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 30 minút.
Medzitým si pripravte jahodový džem. Nastrúhajte 50 gramov jahôd a precedíte ich cez sitko. Potom pridajte 200 gramov kryštálového cukru a varíte, kým sa nezmení na hustý džem.
Keď je koláč hotový, bez chladenia oddeľte okraje a prikryte ho papierom na pečenie. Opatrne ho otočte a lepivý papier na pečenie jemne roztiahnite. Zrolujte koláč na kratšiu stranu a nechajte ho 10 minút odstáť.
Na pripravený koláč natriete jahodový džem, ktorý ste si uvarili. Potom z chladničky vyberte šľahačku a roztiahnite ju na koláč. Pevne zabaľte roládu na krátkej strane, ako je to ukázané na videu.
Na záver, bielu čokoládu roztopte vo vodnej nádrži a polejte ňou roládu. Vaša jahodová švajčiarska roláda je hotová a pripravená na podávanie. Dobrú chuť!
Video recept:
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
- Keď príde chuť na niečo MRAZIVO dobré: Jahodové poháre à la „Mrož“ s mascarpone sú TOP! (RECEPT)
- RECEPT na fantastické pomarančové poháre: Krémové, vanilkové a s mascarpone – jednoducho DOKONALÉ!
- NEPEČENÁ JAHODOVÁ BOMBA: Táto torta s penou a čokoládou je RECEPT z pár surovín a bez rúry!
- Jednoduchší RECEPT na dokonalú čokoládovú roládu s krémom a orechmi neexistuje! (Vláčna a rýchla)
- RECEPT na fantastické NUTELLOVÉ NANUKY: Jednoduchá príprava, ktorú zvládne každý!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Pekná kniha o jedle