Search

Fantastický krupicový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku: Neodolateľne jemný a lahodný

Fantastický krupicový koláč
Fantastický krupicový koláč

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na fantastický krupicový koláč, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku. Jemná piškóta v kombinácii s lahodným krupicovým krémom a čokoládovou polevou je zárukou úspechu.

Hľadáte recept na dezert, ktorý ohromí vašich blízkych a zároveň vám nezaberie veľa času? Tento fantastický krupicový koláč je tou správnou voľbou. Jeho príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Výsledkom je však koláč hodný cukrárne – nadýchaná piškóta, lahodný krupicový krém a bohatá čokoládová poleva. Verte mi, že tento koláč si zamilujete na prvé ochutnanie.

Ingrediencie:

  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 6 polievkových lyžíc vody izbovej teploty
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 l mlieka
  • 180 g detskej krupice
  • 130 g kryštálového cukru
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 250 g masla

Na polevu:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 150 ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy:

  1. Vyšľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom, pridajte cukor, krupicu a 200 ml mlieka, a vyšľahajte dohladka.
  2. V hrnci zohrejte 800 ml mlieka, pridajte pripravenú zmes a uvarte hustý krém.
  3. Horúci krém prelejte do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
  4. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a kakao.
  5. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a osobitne vyšľahajte žĺtky s cukrom. Pridajte vlažnú vodu a suchú múčnu zmes, potom zľahka zapracujte bielkový sneh.
  6. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (20 x 36 cm) a pečte pri 180 °C asi 35–40 minút.
  7. Vychladnutý krém vyšľahajte mixérom a pridajte zmäknuté maslo, ktoré zapracujete do krému. Natrite ho na upečenú piškótu.
  8. Na polevu zalejte mliečnu čokoládu horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešajte. Polevou zalejte krém a nechajte stuhnúť v chladničke.

Tipy:

  1. Pre ešte intenzívnejšiu chuť vanilky môžete do krému pridať aj vanilkový extrakt.
  2. Ak nemáte radi mliečnu čokoládu, môžete na polevu použiť aj horkú alebo bielu čokoládu.
  3. Pred podávaním nechajte koláč aspoň hodinu odležať v chladničke, aby poleva stuhla a chute sa prepojili.
  4. Krupicový koláč môžete ozdobiť ovocím, šľahačkou alebo čokoládovými hoblinkami.

Video recept:

Veríme, že si tento fantastický krupicový koláč zamilujete rovnako ako my. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

Súvisiace články:

Rýchly nepečený lyžičkový koláč: Jednoduchá pochúťka s kyslou smotanou

Dokonalý jablkový koláč od susedy: Jednoduchý, jemný a lahodný!

Tvarohové trojuholníky ku kávičke: Perfektné koláčiky z len 3 prísad!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Natašine Slastice

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty